mbt meeting place wordt onderdeel van BOE Internationalmbt meeting place wordt onderdeel van BOE International
Back Back Nieuws

mbt meeting place wordt onderdeel van BOE International

21 augustus 2019

BOE International zal volgend jaar haar evenementervaring voor beursbezoekers en exposanten consolideren. De high-profile ‘mbt meeting place’ dat zich als aparte vakbeurs voor de MICE- en business travel-sectoren in München heeft bewezen, zal vanaf 2020 deel uitmaken van de BOE. 'Het MICE segment liet de afgelopen twee jaar een sterke groei zien op de BOE. Met de ‘mbt meeting place’, hebben wij een uitstekende format om de interessante ‘Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions’ segmenten op de Dortmund vakbeurs verder uit te breiden,' aldus Sabine Loos, CEO van de Westfalenhallen Groupm.

Het MICE-segment genereert momenteel wereldwijd een miljoenenomzet, creëert vraag en bediend nieuwe markten: BOE International (International Trade Fair for Experience Marketing) omhelst deze positieve ontwikkeling. Vanaf volgend jaar zal het MICE-segment als 'mbt meeting place'een nieuwe invulling krijgen op de Dortmund vakbeurs, wat in 2020 zal worden samengevoegd met het beursconcept van de BOE. De internationale vakbeurs voor experience marketing zal op 16 en 17 januari opnieuw plaatsvinden in Dortmund.

Groeifactor

Enerzijds is het MICE-segment een belangrijke groeifactor voor de toeristische sector en anderzijds profiteren steden en bestemmingen financieel van innovatieve evenementen. Duitsland krijgt internationale bekendheid en erkenning als bestemming voor veeleisende klanten. De BOE onderkende al meer dan twee jaar geleden het snelgroeiende belang van deze evenementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er sinds vorig jaar op de BOE een aparte hal is gewijd aan het sterke MICE-segment om rekening te houden met het aantrekkelijke en complexe aanbod van producten en diensten.

OneStop-Shop

'De BOE heeft recentelijk een enorme ontwikkeling en professionalisering ondergaan, vooral in het MICE-segment. De integratie van de ‘mbt meeting place’ vergroot deze kracht nog verder en consolideert het product- en dienstenaanbod op de Duitse markt in een OneStop-Shop van de besluitvormers en spelers die op dit gebied actief zijn,' aldus Alexander R. Petsch, directeur van de børding beursorganisator die dit als een grote kans voor het segment ziet. Meer dan 150 exposanten hebben hun producten, diensten, creatieve ideeën en nieuwe trends in de organisatie van evenementen elk jaar op verschillende beurslocaties, waaronder München, gepresenteerd.

 

Integratie

Sinds 2012, werden beursbezoekers verwelkomd door hotels, congrescentra, organisatoren van evenementenlocaties, exposanten in de bijbehorende programmasegmenten, incentive en evenementsegmenten, bureaus en softwareontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in deelnemersmanagement en aanvraagmanagement voor evenementen en aanbieders van diensten die het succes van evenementen garanderen. Een interessant begeleidingsprogramma met lezingen, paneldiscussies en praktijkvoorbeelden heeft besluitvormers, influencers en insiders uit het MICE-segment de mogelijkheid geboden om zich op de ‘mbt meeting place’ vakbeurs te informeren over actuele trends in de sector. De vakbeurs, die oorspronkelijk zou worden gehouden op 13 november 2019 in München, vindt niet plaats, maar wordt in plaats daarvan onderdeel van BOE International in Dortmund in januari 2020.

'Het integreren van de ‘mbt meeting place’ vakbeurs in onze BOE is een belangrijke stap voor ons. Het onderstreept de claim van de toonaangevende vakbeurs voor experience marketing om zich te blijven profileren als de belangrijkste spil van de evenementenbranche. Als een alomvattend competentiecentrum willen wij zowel exposanten als beursbezoekers voorzien van gedegen expertise,' aldus Sabine Loos, CEO van de Westfalenhallen Group en beursorganisator van de BOE. De focus zal vooral liggen op de strategische positionering in een dynamische sector, waarvan de trends zich voortdurend ontwikkelen. Zo’n 550 exposanten uit segmenten als evenementorganisatie, evenementapparatuur en standbouw zullen zich presenteren aan zo’n 10.000 beursbezoekers van bureaus en bedrijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!