Mauritskazerne is hotspot voor zakelijke foodevenementenMauritskazerne is hotspot voor zakelijke foodevenementen
Back Back Locaties

Mauritskazerne is hotspot voor zakelijke foodevenementen

30 november 2021

Ede ontwikkelt zich in rap tempo tot foodhoofdstad van Nederland, merken ze bij de Mauritskazerne. Dit industriële rijksmonument groeit mee als dé hotspot voor foodcongressen en andere zakelijke foodevenementen.

De Mauritskazerne is gebouwd tussen 1904 en 1906 en ligt op het World Food Center-terrein. Dit voormalige defensieterrein ligt tegen de Veluwse bossen aan en is tegenwoordig het domein van lokale voedselmakers, foodstart-ups en kennisinstellingen op het gebied van voedsel.

Events, talkshows en tours

De Mauritskazerne zelf biedt een perfect decor voor foodevenementen. In de afgelopen maanden vonden tientallen bedrijven, organisaties en overheden die zich bezighouden met voedsel al de weg naar de Mauritskazerne. 'De mogelijkheden zijn eindeloos. We hosten hier niet alleen regelmatig foodcongressen, maar ook live of online talkshows over bijvoorbeeld de toekomst van de foodsector. En denk ook eens aan een inspiratietour, waarbij je op bezoek gaat bij toonaangevende korte-ketenspelers en inspirerende foodstart-ups.'

Inspirerende omgeving

Een mooi voorbeeld? Als je bij de Mauritskazerne aankomt zie je direct een opvallende kas. Hier groeien de eerste Nederlandse banaan: de Neder Bananen. In de kas vindt onderzoek plaats naar een innovatieve manier van telen, waardoor bananenplanten niet gevoelig zijn voor bedreigende schimmelziektes. Onlangs werden nog de eerste bananen geoogst. 'Door ons uitgebreide foodnetwerk kunnen we organisatoren makkelijk in contact brengen met zulk soort partijen.'

De bereikbaarheid is een sterke troef van de Mauritskazerne. Station Ede-Wageningen ligt op slechts 500 meter lopen en vanaf de A12 rijd je binnen vijf minuten naar het parkeerterrein bij de evenementenlocatie. Meer weten? Kijk op mauritskazerne.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!