Back Back Nieuws

Marga Groot Zwaaftink: Ik heb Twoliday!

20 juli 2010

Zomer: terugblikken, vooruitblikken, of gewoon lekker even proberen de razende motor in het hoofd stil te zetten. Moment van verstilling, tsja, niet mijn sterkste kant. Daar is nog een nieuw fenomeen bij gekomen: Twitter! Mijn dagelijkse bron van inspiratie, fun, ‘scoops’ en nuttige contacten.

'Ik ga twexit'
Die ik nu dus 2,5 week ga ‘uitzetten’, ik ga ‘twexit’. Eens kijken hoe dat voelt. Ik denk dat ik er moeite mee zal hebben. Ik ben, eerlijk gezegd wel ‘hooked on Twitter’. Waarom dan?

[afbeelding niet meer beschikbaar]

In het begin, in 2007 (http://howlonghaveyoubeentweeting.com) nam ik mij voor; 'ik probeer het gewoon 10 weken uit, vind ik het niks, dan stop ik er daarna gewoon mee.' Dat punt is nooit gekomen. Nu probeer ik te bedenken hoe dat komt. Eigenlijk door vele zaken:

Contacten opdoen.
Ik ben ondernemer, heb een eigen congresbureau, CommGres. Hierdoor zijn wij altijd op zoek naar net die ene goede spreker, dagvoorzitter, locatie, act, etc. Laten die nou goed vertegenwoordigd zijn op Twitter! Bovendien kun je lijsten aanmaken. Ik heb een lijst dagvoorzitters aangemaakt. Zo check ik heel eenvoudig wat deze mensen meemaken. En vaak kom ik via die tweets weer op ideeën voor locaties, acts, nieuwe werkvormen etc.

[afbeelding niet meer beschikbaar] Ik ‘ken’ dus mensen die ik live nog nooit gezien heb. En dat voelt prima, het is een andere dimensie. Voor mezelf heb ik wel de streep getrokken waar ik over twitter: dat is bij mij altijd gerelateerd aan mijn werk. Berichtjes als ‘goedemorgen’ vind ik ook onzin. Bovendien zorg ik dat ik successen maar ook de ‘tegenvallers’ deel.

Scoops
Met Twitter zit je echt boven op het nieuws, nu de Nijmeegse 4-daagse in de hitte bezig is, weet ik meteen als er iets gaande is. Het WK was ook een goed voorbeeld. Tweets van bekenden in het stadion tijdens de finale gaven extra dimensie aan de beslissingen van de scheids!

Foto: Marga Groot Zwaaftink

Inspiratie
In de USA is de concurrentie in de congresbranche nog veel groter. Mijn grote inspiratiebron voor vernieuwende technieken, event concepten, congres marketing, haal ik dan ook uit Amerikaanse tweets. Ook daar heb ik mijn weg in gevonden door gewoon te doen, zoeken. Zo ontdekte ik www.twitter.com/JeffHurt en dus ook zijn blog http://jeffhurtblog.com

Vraagbaak
Het is een sociaal volkje, die Twitteraars. Daarom is er een speciale code als je een vraag op Twitter zet: #durftevragen. Hiermee heb ik al regelmatig nieuwe sprekers, locaties gevonden maar nu ook een hotel dat, op weg naar vakantie, onze tussenstop wordt. Toch lekker als je dat van iemand doorkrijgt die er zelf is geweest en die je intussen door zijn tweets al aardig ‘kent’.

Tijd over
Je zal het dan wel niet zo druk hebben…. Ja toch wel, maar het levert me veel op: en 't is ook een manier van denken, handelen. Met Twitterberry op mijn Blackberry  (http://www.orangatame.com/products/openbeak) is een tweet zo geplaatst. Het nieuwe werken…

Kortom
Ik ben een nieuwsgierig mens, voel me lekker als ik een ander kan helpen en vind het niet verkeerd om via tweets te laten zien dat CommGres een dynamisch en vakkundig bureau is. Het zal wennen zijn die Twoliday…maar genieten ga ik en dat wens ik jullie ook!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!