Maastricht & regio: de nieuwe Bio-hubMaastricht & regio: de nieuwe Bio-hub
Back Back Nieuws

Maastricht & regio: de nieuwe Bio-hub

10 september 2018

3 internationale congressen kiezen voor Maastricht 

Maastricht ontpopt zich als een ware bio-hub nu drie belangrijke, internationale congressen uit deze sector plaatsvinden in MECC Maastricht. Allereerst is er het jaarlijkse European Conference on Biomaterials dat  9 t/m 13 september plaats vindt, gevolgd door European Congress on Biotechnology in 2020 en Congress of the European Society of Biomechanics (ESB) in 2021. In het aantrekken van deze grote, internationale congressen is door MECC Maastricht en het Maastricht Convention Bureau niet alleen intensief samen gewerkt met provincie en gemeente, maar zeker ook met partijen als Maastricht University, Brightlands Health Campus, MUMC+, DSM, TU Eindhoven en Chemelot.

Maastricht en regio is, mede dankzij de ontwikkelingen op de Brightlands campussen, één van de grootste groeigebieden waar het gaat om onderzoek naar biomaterialen en de toepassing ervan in de klinische praktijk. De laatste jaren hebben talloze bedrijven in de regio zich toegelegd op de ontwikkeling van innovatieve biomaterialen, die gebruikt kunnen worden in het menselijk lichaam of andere levende systemen. Tijdens het congres dat hier volgende week plaatsvindt, waar zo’n 950 internationale experts aan deelnemen, passeren de nieuwste innovaties op het gebied van biomaterialen de revue.

Voorzitter European Conference on Biomaterials 2018 Prof. dr. Pamela Habibović zegt hierover: ‘De ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn in Maastricht en omgeving op het gebied van bijvoorbeeld biomaterialen en regeneratieve geneeskunde zijn niet onopgemerkt gebleven in Nederland en daarbuiten. Limburg is de plek waar universitaire onderzoeksgroepen, ziekenhuizen, bedrijfsleven en, heel uniek, de provincie samenwerken om innovaties tot stand te brengen die het verschil zullen maken voor de patiënt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de internationale experts in Maastricht bij elkaar komen om over deze innovaties te praten.’

  • Maastricht & regio: de nieuwe Bio-hub

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!