Libéma neemt afscheid van Jan BlijenbergLibéma neemt afscheid van Jan Blijenberg
Back Back Nieuws

Libéma neemt afscheid van Jan Blijenberg

20 december 2017

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest voor Libéma verlaat Jan Blijenberg per 1 maart 2018 de organisatie. Jan Blijenberg heeft tot 2014 op succesvolle wijze de divisie Attractieparken en Vakantieparken geleid. In 2014 is hem gevraagd om beoogd opvolger als Algemeen Directeur van Libéma te worden. Ter voorbereiding daarop heeft Jan in 2014 de overstap gemaakt naar de divisie Beurzen en Evenementen. Omdat er binnen Libéma meer en langduriger projecten lopen dan voorzien, zal Dirk Lips aanblijven als Algemeen Directeur. Hierdoor heeft Jan Blijenberg besloten zijn carrière buiten Libéma voort te zetten. Er is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe divisiestructuur B&E met een directeur Noord en een directeur Zuid, waardoor de functie van divisiedirecteur anders ingevuld gaat worden.

Jan Blijenberg: 'De afgelopen 17 jaar heb ik ervaren als een fantastische periode. Door ondernemerschap, avontuur, plezier, ontwikkeling en samenwerking met een team van geweldige collega’s hebben we onze ambities op het gebied van klanttevredenheid, organisatiekwaliteit en resultaat kunnen realiseren. Ik ben dankbaar en trots om hier zo lang onderdeel van uit te hebben kunnen maken. Nu ook de divisie Beurzen en Evenementen verder geprofessionaliseerd is, heb ik een nieuwe uitdaging nodig. Dit najaar heb ik besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk buiten Libéma'.

Groei & ontwikkeling

Libéma heeft de afgelopen jaren op alle vlakken een stevige groei doorgemaakt: zowel in aantal bedrijven, als bezoekersaantallen, omzetcijfers, medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid. Onlangs zijn Brabanthallen 's-Hertogenbosch en Expo Haarlemmermeer fors uitgebreid, in het voorjaar van 2018 vindt de opening van Safari Resort Beekse Bergen plaats.

Dirk Lips, algemeen directeur Libéma: 'Jan heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het bedrijf. Onder zijn leiding hebben de attractieparken en vakantieparken zich ontwikkeld tot kwalitatief hoogstaande producten met een uiterst hoge gasttevredenheid. Door zijn flexibele, ondernemende en vasthoudende instelling is ook de divisie Beurzen en Evenementen verder doorontwikkeld waardoor onze evenementenaccommodaties inmiddels behoren tot de beste in Nederland. Ik ben Jan dankbaar voor wat hij heeft betekend en wens hem alle succes voor de toekomst'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!