Levy Europe nieuwe publiekscateraar Johan Cruijff ArenA Levy Europe nieuwe publiekscateraar Johan Cruijff ArenA
Back Back Locaties

Levy Europe nieuwe publiekscateraar Johan Cruijff ArenA

29 november 2023

De Johan Cruijff ArenA heeft Levy Europe gekozen als haar nieuwe publiekscateraar. Levy Europe is een gerenommeerd marktleider op het gebied van catering voor stadions en is onderdeel van de Compass Group. Samen met een herontwerp en een verbouwing zal met behulp van innovatieve diensten een ultieme catering-ervaring aan de twee miljoen jaarlijkse bezoekers worden geboden die het beleven van voetbalwedstrijden, concerten en ander evenementen van wereldklasse in de ArenA nóg leuker maakt. De nieuwe samenwerking start op 1 januari 2024.

Levy is marktleider op het gebied van catering voor sport en eventlocaties. In het Verenigd Koninkrijk werkt Levy samen met locaties van wereldklasse, zoals het Tottenham Hotspur Stadium en het Villa Park van Aston Villa. De ervaren publiekscateraar, die de stadions van acht Premier League voetbalclubs in zijn portfolio heeft, brengt bewezen innovaties, datagedreven diensten en een verbeterd retailaanbod naar de ArenA. Levy Europe krijgt de operationele leiding in de Johan Cruijff ArenA en zal daarbij worden ondersteund door de lokale collega’s van Compass Group Nederland.

Meerdere zelfbedieningsmogelijkheden

De Johan Cruijff ArenA zal als eerste stadion in Nederland diverse innovatieve zelfbedieningsmogelijkheden bieden. Een kassaloze kiosk en zelfbestelschermen gaan ervoor zorgen dat bezoekers een gestroomlijnde en efficiënte ervaring hebben. De favoriete happen en drankjes van de fans staan op het menu, maar het culinaire aanbod wordt ook uitgebreid en verder verbeterd. Om top-cateringservices te kunnen bieden aan de bezoekers van de ArenA – van Ajax-supporters tot P!NK-fans –, maakt Levy Europe gebruik van data en inzichten. 

Overeenkomende klimaatdoelen

Levy Europe en de ArenA zetten zich in voor het milieu. Ze willen daarin toonaangevend zijn in hun branche en een verschil maken voor de planeet. De ArenA heeft voor Levy Europe gekozen vanwege haar indrukwekkende net-zero klimaatdoelen, die op één lijn liggen met de duurzaamheidsdoelen van het stadion. Die doelen zijn onder andere een ‘plant forward’-aanpak, minder vleeseiwitten, milieubewuste keuzes aanbieden en zo weinig mogelijk voedselverspilling. 

Jon Davies, Managing Director van Levy Europe, zegt over de samenwerking: ‘Dat wij in de iconische Johan Cruijff ArenA de publiekscatering mogen doen, maakt ons enthousiast. Vanuit onze gedeelde passie voor de planeet kunnen we samen laten zien dat catering ook anders kan. Het gaat in deze samenwerking niet alleen om het aanbieden van happen en drankjes, we willen onvergetelijke ervaringen creëren. Elk moment binnen de ArenA moet iets bijzonders zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!