Foto: Pieter D'HoopFoto: Pieter D'Hoop
Back Back Nieuws

Les Patrons Cuisiniers vieren 25 jarig jubileumfeest bij De Landgoederij

24 januari 2017

Zondag 22 januari was De Landgoederij in Bunnik voor even het culinaire hart van Nederland. Hier organiseerden het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’. Naast de inauguratie van de nieuwste Patron, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, werden tevens de compleet vernieuwde website en de Guide 2017 gepresenteerd.

Liefde voor het vak

Sinds negen bevriende chefs 25 jaar geleden Les Patrons Cuisiniers oprichtten is er in het culinaire landschap van Nederland veel veranderd. Wat altijd hetzelfde is gebleven is de enorme liefde en passie die de Patrons voor het vak hebben. In de woorden van de voorzitter en mede-oprichter van Les Patrons Cuisiniers Cees Helder: ‘Passie is wat ons verbindt en drijft.’

Keuken van De Landgoederij

Zondagavond konden 260 gasten aan den lijve ervaren wat dit betekent. Eerst op het terras en later vanuit de keuken van De Landgoederij lieten de 22 Patrons hun gasten genieten van de door hen gebroederlijk zij aan zij bereide gerechten. Maar liefst 22 verschillende amuses (één van iedere patron) en een vijfgangenmenu passeerden de revue. Niet alleen de passie, maar ook het plezier was te proeven. De heerlijke dranken die door de Patronnes (de gastvrouwen) geserveerd werden gaven de avond nóg meer glans. Dit unieke culinaire feest, voor zowel de Patrons, als de gasten, werd besloten met een denderende afterparty die tot in de late uurtjes duurde.

Sfeervolle locatie

De locatie waar het gala plaatsvond is De Landgoederij aan de Kromme Rijn in Bunnik, nabij Utrecht. Een sfeervolle evenementenlocatie gevestigd in een gerenoveerde boerderij. De Landgoederij is onderdeel van BHG, een horeca-organisatie waar ook De Hoefslag onderdeel van uitmaakt.

 Foto: Pieter D'Hoop

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!