La Butte aux Bois en Stiemerheide komen in handen van Lanakense juwelenontwerperLa Butte aux Bois en Stiemerheide komen in handen van Lanakense juwelenontwerper
Back Back Nieuws

La Butte aux Bois en Stiemerheide komen in handen van Lanakense juwelenontwerper

07 januari 2021

Verrassend nieuws uit de Limburgse (luxe)hotelsector: Domaine La Butte aux Bois in Lanaken en Hotel Stiemerheide in Genk veranderen van eigenaar. Oprichter Eric Bullens geeft de fakkel na 35 jaar door aan Lanakenaar Jochen Leën, die zelf al sinds 2010 professioneel verbonden is aan La Butte aux Bois.

Grote stap

Domaine La Butte aux Bois, het eerste ‘vijf sterren superior’-hotel in België, en Hotel Stiemerheide zijn de twee kroonjuwelen van de Limburgse – en bij uitbreiding Belgische – hotelsector. Met dank aan Eric Bullens, die zijn hotels op 35 jaar tijd zag uitgroeien tot de grootste namen in de Belgische hospitalitysector. La Butte aux Bois, bekroond door Relais & Châteaux, ligt op een domein van 12 hectare in de bossen van Lanaken en herbergt 60 luxekamers, gerenommeerde wellness- en sportfaciliteiten, sterrenzaak La Source (2 Michelinsterren, onder leiding van topchef Ralf Berendsen) en een uitstekende bistro. Het gekende Hotel Stiemerheide beschikt over 70 kamers, een uitgebreide wellness, een recent vernieuwd golfclubhuis en verschillende restaurants, waaronder het sterrenrestaurant De Kristalijn (1 Michelinster, onder leiding van gekende ambitieuze chef Koen Somers). De twee Limburgse resorthotels komen nu in handen van juwelenontwerper Jochen Leën en zijn vennoot Rüdiger Pohl. Samen beheren ze de grootste collectie edelstenen, mineralen en fossielen ter wereld.

Een nieuwe beleving

Beleving en kruisbestuiving Jochen heeft een duidelijke visie voor de twee luxehotels. Hij wil maximaal inzetten op beleving en kruisbestuiving. “Uiteraard blijven vakmanschap, kwaliteit, luxe, comfort en persoonlijk contact de belangrijkste waarden voor La Butte aux Bois en Stiemerheide. Maar ik wil ook een nieuw elan brengen in de hotelsector, zelfs in coronatijden. We gaan volop inzetten op een nieuwe hotelbeleving, waarin traditionele hospitality aangevuld wordt met innovatieve luxeconcepten in kunst, design, shopping, en gastronomie… La Butte aux Bois wordt op die manier meer dan een luxehotel; het wordt tevens een platform voor kunstenaars, een tentoonstellingsruimte, een boetiek vol luxeobjecten, een plek voor lezingen over meteorieten of evenementen rond yoga en gezond eten. Kortom: een totaalbeleving.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!