Back Back Nieuws

Kwalitatief hoogwaardige vis in blik uit Portugal in kunstzinnig jasje

11 november 2014
Tijdens de lunch van de Gault Millau 2015 Awards werd afgelopen maandag, 10 november, als eerste gang een blikje sardines in olijfolie van Jose Gourmet aan de gasten geserveerd. Visconserven zijn bezig aan een opmars: niet alleen foodblogs en sterrenchefs, maar ook consumenten tonen steeds meer interesse in deze traditionele Portugese delicatesse. De visconserven van Jose Gourmet zijn duurzaam geproduceerd en staan internationaal bekend om hun doosjes met opvallend design. Anfors staat zo achter de kwaliteit dat zij besloot Jose Gourmet toe te voegen aan haar portfolio met alleen wijnproducenten.

Smaak
Om de beste smaak te garanderen houdt Jose Gourmet rekening met de seizoenen. De vis wordt alleen gevangen in het seizoen dat voor die vissoort het beste is. De smaakcombinaties van de conserven zijn grotendeels traditioneel, met hier een daar een moderne knipoog. De producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

Duurzaamheid 
‘We produceren niet, we selecteren’, zeggen ze bij Jose Gourmet. Kleinschalige, traditionele producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, die door Jose Gourmet verwerkt worden tot kleine kunstwerkjes. De vis is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC).

Blikvangers
De doosjes zijn ontworpen door verschillende kunstenaars, onder het toeziend oog van ontwerper Luis Mendonça. Hij is door eigenaar Adriano Ribeiro ingehuurd om ervoor te zorgen dat de producten de aandacht trekken die ze verdienen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!