‘Kulturzelt’ voor Amerikaans Duitslandjaar door Domes Europe en Kruijf Tenten‘Kulturzelt’ voor Amerikaans Duitslandjaar door Domes Europe en Kruijf Tenten
Back Back Nieuws

‘Kulturzelt’ voor Amerikaans Duitslandjaar door Domes Europe en Kruijf Tenten

21 oktober 2019

Domes Europe en de Kruijf Tenten hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder project. In het kader van ‘Deutschlandjahr USA’ hebben de bedrijven een bijzondere en exclusieve Kulturzelt ontworpen. Deze tent heeft dienstgedaan als ruimte voor lezingen en het tentoonstellen van verschillende exposities tijdens evenementen in Chicago, Atlanta en Portland.

WunderBar Together

In 2019 vindt in de Verenigde staten het Duitsland jaar plaats. Door het organiseren van een aantal economische, politieke, educatieve, culturele en academische evenementen wordt het unieke belang van de trans-Atlantische betrekkingen benadrukt.

Combinatie

Domes Europe werd benaderd om mee te denken over de ontwikkeling van een Kulturzelt. Uiteindelijk kwam een ontwerp op tafel dat het nostalgische karakter van een Spiegeltent koppelde met de futuristische en moderne eigenschappen van een Dome. De gecombineerde knowhow van Domes Europe en De Kruijf Tenten kwam hierin heel goed tot uiting.

Dennis de Kruijf, eigenaar van Domes Europe en De Kruijf Tenten: ‘De tent is volledig in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Je moet het een beetje zien als een moderne spiegeltent zonder spiegels. Zo zit er geen kenmerkende stoffering in het dak van de tent, maar is er gekozen voor in kleur gecoate zichtbare spanten. Ook zijn de glas-in-loodramen vervangen door gladde panelen.

Road trip

De kick-off van Deutschlandjahr USA vond in augustus 2018 plaats in Berlijn en werd geopend door bondskanselier Angela Merkel. Daarna werd de tent per boot naar Amerika verscheept. Het eerste evenement op Amerikaanse bodem vond in de eerste week van mei plaats in Chicago. In september en oktober werd de spiegeltent onder supervisie van een team van De Kruijf Tenten nog tweemaal gebouwd in respectievelijk Atlanta en Portland. Deze 6.500 km lange road trip door Amerika werd daarbij grotendeels vanuit Nederland gecoördineerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!