Kabinet stelt minimumtarief ZZP'er vast op 16 euroKabinet stelt minimumtarief ZZP'er vast op 16 euro
Back Back Nieuws

Kabinet stelt minimumtarief ZZP'er vast op 16 euro

21 juni 2019

Het kabinet is er al een tijd mee bezig; een minimumtarief voor zzp'ers. In het regeerakkoord stond al een richtlijn genoemd, maar vandaag bericht het NOS dat het definitieve tarief is vastgesteld op 16 euro per uur. Deze maatregel gaat in vanaf 2021.

Onderzoeksbureau SEO Economisch Onderzoek onderzocht in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de groep van ruim 1 miljoen zzp'ers in ons land. Daaruit blijkt onder andere dat er grote verschillen in uurtarieven zijn. Het uurtarief van bijna de helft van alle zzp'ers bedraagt hooguit 50 euro, inclusief kosten. Ongeveer 13 procent heeft een uurtarief onder de 25 euro, 6 procent onder de 15 euro en ongeveer 2 procent onder de 5 eur per uur. 22 procent van de zzp'ers verdient 75 euro per uur of meer. 

Lees hier het rapport Karakteristieken en tarieven zzp'ers

Hoe bepaal je als freelancer je uurtarief?

Als je meer kosten gaat maken is het tijd om je uurtarief eens goed onder de loep te nemen. Lees hier het artikel 'Hoe bepaal je als freelancer je uurtarief.

Zichtbaar voor potentiële opdrachtgevers

Wil jij je als freelancer meteen zichtbaar maken voor de duizenden eventleveranciers en opdrachtgevers die dagelijks Events.nl bezoeken? Maak dan een freelancers profiel aan. Of bel ons voor meer informatie op 088 8860 100.

Gratis opdrachten plaatsen

Ben je op zoek naar een freelancer? Plaats dan gratis je freelance opdracht op EventJobs.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!