Back Back Interview

Joyce Buskens: ‘Ik ben gegrepen door de hectiek’

06 januari 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat zijn hun dromen? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien zij de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze keer maak je kennis met Joyce Buskens, sales manager bij Boenk + Van der Linde Catering.

Wie is Joyce Buskens?
Een geboren en getogen Voorburgse! Ik woon daar nog steeds en nu samen met mijn grote en kleine man. Mijn werk is één van mijn grootste hobby’s maar veel ‘quality time’ met familie en vrienden, met uiteraard altijd een passend hapje en drankje, maken mijn leven tot een feestje.

Wat is typisch ‘Joyce Buskens’?
Ik vind dat erg lastig om over mezelf te zeggen, wellicht is dat juist typisch Joyce Buskens. Verder geldt voor mij what you see is what you get.

Waarom deze branche?
Ik werk al bijna 20 jaar in de party- en locatie catering. Ik heb ooit de kans gekregen om stage te lopen in het – toen nog – Congresgebouw in Den Haag. Daar werd ik gegrepen door de hectiek en dynamiek van deze tak van het horecavak en… 20 jaar later ben ik dat nog steeds!

Mooiste evenement dat jullie mochten cateren / hosten?
Afgelopen jaar was dat uiteraard het Nuclear Security Summit in het World Forum in Den Haag. Dat was wat je noemt de kers op de taart!

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Het mooiste, en tegelijk ook die het meest is bijgebleven, was het bezoek van de Dalai Lama in Den Haag.

Wat of wie inspireert jou?
Mensen met passie voor hun vak.

Waar droom je nog van?
Een Bed & Breakfast aan de kust van Manly-Sydney, Australië (maar ja………)

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
‘Helaas’ kan ik niet in de toekomst kijken, maar ik denk wel dat de ‘cateringconsultant’ met kennis van een stad, netwerk en ervaring binnen het vakgebied van nog groter belang wordt. Een gedegen sparringpartner, het creëren van lange termijn relaties en het voorzien van hoogwaardige dienstverlening zijn hier essentiële onderdelen van.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
Michael Greeven, een inspirator met passie.

Wat was je grootste blunder?
Een interne calculatie meesturen met een offerte…

Hekel aan?
Mensen waar je veelvuldig contact mee hebt over hun evenement en die dan vervolgens het slechte nieuws per mailen sturen met een algemene zin als ‘u heeft de opdracht niet gekregen’…

Dol op?
Eten en drinken (en de mannen uiteraard).

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik heel hard meezing met de liedjes van André Hazes.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Luister goed en probeer je in te leven in de gedachtegang van je gesprekspartner.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!