Back Back Interview

Joost Frijlink: ‘Een dag geen Guns ’n Roses is een dag niet geleefd’

14 december 2012

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze week maak je kennis met Event Personality Joost Frijlink van evenementenorganisatie Omnivents en evenementenlocatie WaterGoed!

Door: Mariska Tjoelker

Wie is Joost Frijlink?
Joost is 39 jaar, getrouwd en vader van een zesjarige eeneiige tweeling. Verder hebben we nog een Berner Sennen die vaak mee gaat naar kantoor. Ik hockey, ben de trotse mede-eigenaar van Omnivents en WaterGoed! en heb het Bourgondische leven hoog in het vaandel staan.

Kort bedrijfsprofiel
OMNIVENTS bestaat sinds 2003 en is een organisatie- & adviesbureau voor sport & recreatie, gespecialiseerd in evenementen, locaties en horeca. Met de sportieve en avontuurlijke concepten Sport Event, Off Road Events en Zandhappen bedienen we groepen van 10 tot 2500 personen, vooral op de eigen evenementenlocatie WaterGoed!
WaterGoed! ligt aan een schitterend strandpark tussen Arnhem en Nijmegen. De binnenruimtes bevinden zich in een paar prachtige monumentale panden.

Mijn motto
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb
Dat zijn er heel veel. Grote evenementen zijn fantastisch; daar werk je met een heel team naartoe en aan het einde van de dag zit je elkaar met een tevreden grijns aan te kijken. Maar kleine evenementen zijn ook geweldig. Een van die mooie memorabele momenten vond plaats tijdens een Off Road nachtrit: in Midden-Frankrijk kwamen we in de regen vast te staan in de blubber, in een Land Rover met drie dampende deelnemers. En dan moet je nog drie uur – geweldig! De afwisseling tussen groot en klein is mooi, daar krijg ik energie van.

Dit is hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie
Ik zie het positief in. De markt wordt transparanter. We hebben onze opdrachtgevers inmiddels wel de ervaring bijgebracht waar je wat moet inkopen en organiseren. Boeken bij de bron dus. Wat ik vooral hoop, is dat de budgetten weer wat ruimer worden, en dat de groepen meer willen besteden aan duurzame en kwalitatief goede ingrediënten voor de horeca. Vooral bij een sportief evenement is de afsluitende maaltijd vaak een sluitpost.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Jazeker, meer dan zelfs. Dit werk begon als eenmanszaak en langzamerhand is het verder gegroeid. Ik had nooit gedacht dat dit zo uit zou pakken. Ik ben er gelukkig mee en ik ben trots op waar ik nu sta.

Hier haal ik mijn inspiratie vandaan
Als ik blije en tevreden gezichten zie van de deelnemers aan onze evenementen en bijeenkomsten, ja, dat inspireert mij elke keer weer. In ons vak werken we om andere mensen gelukkig te maken. Daarmee creëren we in feite ons eigen geluk.

Dit is mijn droom
Een half jaar reizen door Afrika, met mijn gezin. Niets plannen, maar gewoon kijken waar we terecht komen.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Moeilijk te zeggen, maar als ik dan toch iemand mag noemen, is dat Niels Woltman. Ik ben ooit bij Sport Event begonnen en Niels heeft mij daar het vak geleerd. Klantvriendelijk en altijd blijven lachen, in voor- en tegenspoed; essentieel in ons vak.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn werk
Geef altijd het goede voorbeeld. Wij werken met een relatief groot en jong personeelsbestand. Je voorbeeldfunctie is groter dan je zelf denkt, heb ik gemerkt. Juist daarom moet je altijd eerst naar jezelf kijken.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
Ik ga regelmatig naar concerten en Koninginnedag sla ik nooit over. Tegenwoordig staat Monster Jam ook op de agenda; dat vinden de kinderen geweldig.

Mijn grootste hobby
Naast hockey, vakantie en goed eten heb ik van m’n hobby mijn werk gemaakt, en ik ben mijn hobby niet verloren.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
Op vakantie gaat er wel een boek mee maar ik begin er eigenlijk nooit aan. Bij de AH gaat er elke week wel een ander tijdschrift mee, over zeer diverse onderwerpen. Verder ben ik stiekem wel een nieuwsjunk. ‘s Avonds Nieuwsuur, Pauw en Witteman en DWDD achter elkaar en ik lees twee verschillende kranten.

Favoriete vakantieland, favoriete vakantiestad
Ik ga zelden ergens voor de tweede keer naartoe, de favoriete bestemming is dus eigenlijk het onbekende. Afrika, Costa Rica en Canada hebben wel indruk gemaakt en Engeland heeft de leukste bevolking. De stad is Londen.

Van deze muziek geniet ik
‘Een dag geen Guns ’n Roses is een dag niet geleefd’! Verder de oudere rock en blues; Dire Straits, Pink Floyd, dat soort werk.

Mijn grootste blunder
Mijn grootste blunder beging ik jaren en jaren geleden; we hadden een groep midden in het bos en om half zes zou de afsluitende barbecue beginnen. Maar er was helemaal geen barbecue, en ook geen eten. Vergeten de catering te bevestigen…

De ‘social media’ en ik
Privé heb ik er geen behoefte aan, maar zakelijk doen we alles. Twitter, GooglePlus, Facebook; we hebben er zelfs iemand voor op kantoor zitten.

Over 5 jaar…
Hoop ik net zo gelukkig te zijn als nu. Dus ’s morgens gelukkig naar m’n werk en aan het einde van de werkdag gelukkig weer naar huis. Ik hoop wel dat ik dan iets meer vrije tijd heb.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik bij vorst voor ijsmeester speel. Dan rijd ik ’s nachts op een tractor met een watertank rondjes over de atletiekbaan in ons dorp. Het doel is natuurlijk dat we de eerste ijsvloer van Nederland kunnen openen, maar dat is nog niet gelukt.

Dit wil ik nog graag even kwijt aan de branche…
Houd ondanks alle verleidingen in grote lijnen vast aan je eigen kwaliteiten, producten en prijzen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!