Back Back Nieuws

ID&T stapt over op gratis kraanwater

10 juli 2014
Evenementenorganisatie ID&T start met het aanbieden van gratis kraanwater aan bezoekers van diverse festivals, waaronder Welcome to the Future en Mysteryland. Het doel is om deze service op korte termijn bij alle ID&T evenementen aan te bieden. Met dit initiatief zet ID&T een volgende stap in de verduurzaming van zijn evenementen. Op zaterdag 26 juli, tijdens Welcome to the Future, kunnen danceliefhebbers speciaal verkrijgbare waterzakken en bekers al kosteloos vullen bij de speciale waterbars op het terrein.

Water voor iedereen
Op de festivals worden voortaan speciale waterbars geplaatst, waar bezoekers bekers kunnen laten vullen met koel en gefilterd drinkwater. Dit kan gratis en ongelimiteerd, gedurende de hele dag. ‘Het Nederlandse kraanwater is van hoge kwaliteit en komt altijd uit de buurt’, vertelt Lisca Stutterheim. Zij is samen met Carlijn Lindemulder (Head of Sustainability) initiatiefnemer van het project. ‘Wij zijn hier erg enthousiast over. Door te kiezen voor een bron uit de buurt hoeft het door ons ook niet getransporteerd te worden of in flessen worden opgeslagen. Niet alleen de organisatie, maar ook de festivalgangers zelf dragen door dit initiatief bij aan een betere wereld. Water is tenslotte een primaire levensbehoefte, een mensenrecht en zou beschikbaar moeten zijn voor iedereen.’

Volgens Lindemulder heeft ID&T de ambitie om het kraanwaterproject uit te breiden naar andere festivals en op termijn ook naar de clubs. ‘In sommige gevallen ligt het gecompliceerder omdat locaties bijvoorbeeld langlopende contracten hebben met leveranciers. We hopen echter dat ons initiatief veel navolging krijgt van organisaties van andere dancefestivals. De organisatie Q-dance is al om, nu de rest nog!’

De boodschap is van het kraanwater project is samengevat is een korte animatiefilm ‘ID&T – Choose Tap Water’, die hieronder te zien is:

 
Ecologische impact
Het kraanwaterinitiatief past in de groene visie van ID&T, die de afgelopen vijf jaar al flinke stappen heeft gezet om het festivallandschap te verduurzamen. Zo is het gros van het voedsel op de evenementen biologisch, is er een uitgebreid recyclingprogramma en wordt een aanzienlijk deel van de stroom opgewekt met tweede generatie biodiesel.

Danceliefhebbers kunnen zelf bijdragen aan een betere wereld door deelname aan speciale vrijwilligersdagen, georganiseerd in samenwerking met Stichting 10,000 HOURS. Met elkaar worden onder andere bomen geplant en speelplaatsen voor kinderen met een handicap gerenoveerd. De ontwikkeling van de duurzaamheidsgeest van ID&T is vastgelegd in de documentaire ‘Celebrate Life’:


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!