Hutten verzorgt culinaire invulling jubileumfeest Bavaria300!Hutten verzorgt culinaire invulling jubileumfeest Bavaria300!
Back Back Eventcase

Hutten verzorgt culinaire invulling jubileumfeest Bavaria300!

20 mei 2019

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek Eventcase.

Naam evenement > Bavaria300!
Soort evenement > Jubileumfeest
Opdrachtgever > Royal Swinkels Family Brewers
Evenementenbureau > Bromios Event Crafters
Contactpersoon evenementenbureau > Tim Klomp Bueters
Datum evenement > 27 maart (uitreiking van het koninklijke predicaat, 250 gasten), 29 maart (personeelsfeest, 2500 mensen), 30 maart (familiedag, 300 volwassenen en 50 kinderen), 31 maart (consumenten- en verenigingendag , 1000 personen) en 1 april (relatiedag, 2500 gasten)
Locatie > Bavaria, Lieshout
Doelgroep > personeelsleden, familieleden, consumenten en relaties
Aantal gasten > 6600

En dan is het ineens zover! Meer dan een jaar geleden startte Hutten de eerste gesprekken voor de festiviteiten rondom het 300-jarige bestaan van bierbrouwerij Bavaria uit Lieshout, sinds woensdag 27 maart Royal Swinkels Family Brewers. Lennert Hogenes, manager Sales voor Hutten Meetings & Events was vanaf het eerste moment betrokken: ‘Het was heel bijzonder om hier onderdeel van te zijn en om tijdens vijf fantastische dagen heel veel mensen in de watten te mogen leggen door het verzorgen van al het culinair en de hospitality.’

Hutten en Bavaria gaan al lang samen, niet alleen qua events, maar de culinair en gastvrijheidsdienstverlener uit Veghel runt tevens al sinds 2004 het bedrijfsrestaurant van de brouwer en schenkt al 25 jaar Bavaria-bier. Het jubileum ‘Bavaria300!’ werd gevierd op vijf dagen: woensdag 28 maart (uitreiking van het predicaat met 250 gasten), vrijdag 29 maart een personeelsfeest voor 2500 mensen, zaterdag 30 maart de familiedag voor 300 volwassenen en 50 kinderen, zondag 31 maart de consumenten- en verenigingendag voor 1000 personen en maandag 1 april de relatiedag voor 2500 mensen. Lennert Hogenes: ‘Ik loop echt al een tijd rond in eventland, maar ik heb het nog niet vaak meegemaakt dat we zo’n TOP-samenwerking hadden. De grondige voorbereiding met Tim Klomp Bueters van Bromios Event Crafters en Marjan Kremers-Corsten en Anja Aarts-Corsten van Bavaria Brouwerij Café hebben daar alles mee te maken natuurlijk. Zo konden we op alle dagen mensen inzetten die vanuit hun eigen talent aan de festiviteiten bijdroegen. Dat zorgde voor veel slagkracht. En dat kreeg ik ook terug van onze samenwerkers, zij vonden het erg leuk om werkzaam te zijn op dit event en om samen te kunnen werken met de medewerkers van deze twee partners.’

Culinair voor elke doelgroep

Lennert vervolgt: ‘Natuurlijk waren er mooie toespraken en optredens met klinkende namen als Glennis Grace en Guus Meeuwis. De sfeer was dan ook zoals hij hoort te zijn bij een Brabants familiebedrijf: gemoedelijk en laagdrempelig. Zelf vond ik het bijzonder dat we erin zijn geslaagd om met onze culinaire invulling goed in te spelen op de op de totaal verschillende doelgroepen die we elke dag ontvingen. In de basis staat Hutten natuurlijk voor vers, onbewerkt en ambachtelijk bereid eten. Het is ons gelukt vanuit die basis voor elke doelgroep met andere verwachtingen het beste culinair samen te stellen. Daarbij hebben we ook intensief samengewerkt met het Bavaria Brouwerij Café. Zo stond bij ieder foodconcept een bier uit het ruime portfolio van Bavaria centraal. We kookten ermee, zoals stoofvlees verrijkt met trappist, of we boden ze aan als verrassende bier/food-pairings.’

Samenwerking smaakt naar meer

Voor Hutten was het bijzonder om onderdeel te mogen zijn van deze organisatie voor een bedrijf waar het al zo lang mee samenwerkt en waarmee een hele goede band is opgebouwd. Lennert: ‘We zijn allebei Brabantse familiebedrijven en vieren dit jaar een jubileum, Bavaria 300 jaar en wij 90 jaar. Mooi toch? Ik ben trots.’

 

Fotocredits > Mees van den Ekart Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!