Hutten Meeting & Events doet aan uitbundige gastvrijheidHutten Meeting & Events doet aan uitbundige gastvrijheid
Back Back In de spotlights

Hutten Meeting & Events doet aan uitbundige gastvrijheid

02 mei 2023

Ze willen mensen gelukkig maken. Voor niets minder dan dat ontvangen en verwennen ze, namens hun opdrachtgevers, door het jaar heen duizenden gasten tijdens tal van evenementen. Van intieme partijen en zakelijke diners tot grote personeelsfeesten. Samenwerkers noemen ze zichzelf bij Hutten Meetings & Events. Culinaire ambacht, gastvrije bediening en onderscheidende styling … het is de teamprestatie, waarmee het Veghelse familiebedrijf elk geslaagd evenement ondertekent. ‘Al zijn we van huis uit event cateraar, we kunnen en doen vaak veel meer’, vertelt Laura Appeldoorn namens Hutten.

Aanleidingen genoeg

Personeelsfeesten staan anno 2023 weer bovenaan de wensenlijstjes van tal van bedrijven en organisaties. En aanleidingen genoeg: uitgestelde of juist precies passende jubilea, spectaculaire bedrijfsresultaten, verbinding met oud-medewerkers en gepensioneerden. Of juist met huidige en toekomstige collega’s. Soms zelfs gewoon zomaar, omdat het goed is elkaar in een andere, informele en ontspannen sfeer te ontmoeten. En ook samen uit je bol te gaan. ‘Natuurlijk hebben opdrachtgevers altijd wel een doel met het personeelsevent. Maar het belangrijkst vinden ze gewoon toch dat hun gasten zich vermaken, dat ze genieten, blij zijn en het allemaal echt even los kunnen laten.’

Your place or ours?

Vaak wordt wel gevraagd naar invulling van een thema, weet Laura. ‘Dan zijn er wensen ten aanzien van de aankleding en het entertainment. Daar willen we graag in meedenken.’ En in mee produceren, zo blijkt: ‘We beschikken over een eigen styling afdeling en we maken ook decors in eigen huis. Al het ontwerp- en tekenwerk komt van eigen collega’s, wat de afstemming en het gezamenlijke proces van bedenken en ontwikkelen natuurlijk enorm stimuleert.’ Daarbij krijgt de opdrachtgever van Hutten vooraf ook altijd de vraag: your place or ours? Immers, ze beschikt verspreid over ons land over meerdere bijzondere eigen locaties, afhankelijk van wensen en omvang geschikt voor evenementen. ‘We kunnen de Johan Cruijff ArenA aanbieden, het Philips Stadion, maar ook de Werkspoor Kathedraal in Utrecht, de Orangerie in Den Bosch of bijvoorbeeld DOMUSDELA, een voormalige kerk in hartje Eindhoven.’

Culinaire ambacht

Toch, Laura onderstreepte het al, Hutten is van oorsprong een event cateraar. En op dat terrein hebben de chefs en hun keukencollega’s dan ook zeker elk event opnieuw een naam hoog te houden. ‘Al werken we met keuzeconcepten, niets is standaard. Alles wat we in de catering van evenementen, zoals ook personeelsfeesten, serveren, is met passie voor het ambacht samengesteld en bereid.’ Het voorwerk vindt deels plaats in de centrale keuken in ons culinair centrum in Veghel, de finishing touch wordt altijd geleverd op locatie. ‘Want het moet top zijn. Qua ingrediënten, qua smaak en in presentatie.’ Daar tekent een internationaal team van meer dan 200 trendsettende chefs voor; zij vormen, in de woorden van Hutten zelf, ‘ons culinaire uithangbord’. Op het vlak van duurzaamheid wil Hutten bovendien grote stappen zetten. Zo is het doel om in 2030 klimaatpositief te zijn; een doel dat bereikt kan worden door de impact van de producten die door het bedrijf stromen en de impact van de eigen bedrijfsprocessen te minimaliseren. De resterende CO₂ wordt gecompenseerd. In de samenstelling van menu’s wordt daarnaast ingezet op een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

Proef op de som

Aansprekende cases van personeelsfeesten uit de koker van Hutten Meetings & Events zijn er ondertussen volop. Zeer in het oog springend, bijvoorbeeld, is het honderdjarig bestaan van supermarktketen Jumbo. Maar misschien nog wel overtuigender is het Samenwerkers-Nieuwjaarsfeest waar Hutten nota bene alle 2100 eigen medewerkers – naast Meetings & Events bedient het bedrijf ook ziekenhuizen en bedrijfskantines – begin 2023 in de Werkspoor Kathedraal voor uitnodigde. Dat getuigt van lef. Niemand kritischer immers dan je naaste collega: ‘De directie wilde na de uitdagende periode van corona, ook voor ons eigen medewerkersbestand samen, een nieuw jaar inluiden, maar ook de successen vieren en vooral met nieuwe en bestaande samenwerkers genieten.’ Een ambitie die meer dan werd waargemaakt, getuige het enthousiasme van de bezoekers.

Tekst: Henny Beijer

Fotografie: Twycer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!