Hutten food & design wil hun opdrachtgevers telkens weer verrassenHutten food & design wil hun opdrachtgevers telkens weer verrassen
Back Back Achter de schermen

Hutten food & design wil hun opdrachtgevers telkens weer verrassen

19 september 2023

Er is natuurlijk geen seizoen in het jaar zo nauw verbonden met sfeer, gezelligheid en ontmoetingen als de winterperiode. De donkere dagen rond Kerstmis en de jaarwisseling werpen altijd weer vroeg hun feestelijke schaduw vooruit. Wordt het een meergangendiner, gala of informeel? Een eindejaarsfeest? Toch een nieuwjaarsborrel? Beter om bij die afwegingen tijdig te klankborden met eventprofessionals die van winterevents hun passie hebben gemaakt, adviseert Margot van Holten, accountmanager bij Hutten food & design. ‘Wij luisteren graag naar wat de eerste gedachten en wensen zijn en voegen daar in goed open overleg onze ervaring en creativiteit aan toe’, zegt ze. ‘De vraag die wij daarbij altijd stellen: mogen wij jullie verrassen?’

Meerwaarde geven aan concepten

Veel organisaties gebruiken de feestdagen en de jaarwisseling om hun personeel en relaties nog een keer echt te verwennen. Soms is er iets te vieren, de afsluiting van een bijzonder jaar bijvoorbeeld, of goede resultaten, waarvoor de medewerkers met een event worden beloond. Maar ook de start van een nieuw jaar is een aanleiding om samen te komen en vooruit te blikken op wat gehoopt en gewenst wordt en wat komen gaat. ‘Zo zal elk evenement in zijn doelstelling specifiek zijn’, zegt Margot. ‘De gemeenschappelijke deler is, dat het altijd gepast sfeervol moet zijn. Dit geldt voor de aankleding en zeker ook voor de catering. En wat ons betreft is het altijd maatwerk. Hoe het eruit ziet en wat wordt geserveerd, is het resultaat van wat samen willen en kunnen. Onze inzet is meerwaarde geven aan elk eventconcept.’

Duurzaam en seizoensgebonden

Die meerwaarde krijgt vorm in tal van facetten. Om te beginnen in de cateringconcepten:  duurzaamheid staat heel hoog in het vaandel. ‘In de samenstelling van menu’s zetten onze chefs in op een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten’, legt Margot desgevraagd uit. ‘Daarnaast werken we met seizoensgebonden producten.´ Het motto van de smaakmaker en culinaire architecten is bovendien: minimale verspilling, maximaal resultaat.

Het voorwerk vindt deels plaats in de centrale keuken in het culinair centrum in Veghel, de finishing touch wordt altijd geleverd op locatie. Wat die locatie betreft, ‘your place or mine’. ‘We hebben een variëteit aan locaties voor grote, maar ook kleinere diners en feesten.’ Hutten food & design is net zo thuis in het Rotterdamse Hulskamp Gebouw, de Werkspoorkathedraal in Utrecht, de Orangerie in Den Bosch en DOMUSDELA – een voormalige kerk in hartje Eindhoven – als in tal van voetbalstadions, vol spannende en uitdagende zalen.

Aandacht voor de details

Maar waar het diner, het feest of de receptie ook plaatsvindt, de aankleding is toch de kers op de taart. De eigen decorafdeling verricht op dat vlak wonderen, zegt Margot. Vorig jaar organiseerden we voor een opdrachtgever bijvoorbeeld een winterse markt voor 250 bezoekers. We zorgden voor de aankleding, catering en styling. Alles passend binnen het kerstthema van einde jaar. Door de winterse foodkraampjes buiten, beleefden de gasten het binnen- en buitengevoel.’ Hutten food & design maakt ook altijd een kledingvoorstel voor de eigen crew. ‘We hebben verschillende outfits, van chique zwart tot olijfgroen en modern blauw. Hierdoor zorgen we voor eenheid van onze mensen en passen we ons altijd aan op de doelgroep. We verzorgen zelf haarstyling en visagie voor onze medewerkers als dit gewenst is. Ook kunnen we hostessen inzetten om een event een extra twist te geven. Dan kun je denken aan champagne ladies tot hosts en hostessen in kerstkleuren, aan toffe rode pakken, glitter make-up, passende oorbellen en zo meer.

Vooral bij grote aantallen gasten, op hoog niveau, zijn de details en de operationele voorbereiding zo belangrijk. Door aandacht te hebben voor de opdrachtgever, de gasten, het event en de details zijn wij ervan overtuigd, dat we prachtige diners en topfeesten op elk niveau kunnen verzorgen. Wat ons gelukkig maakt? Als food, styling en sfeer samenkomen en onze oprechte aandacht een glimlach op ieders gezicht tovert. Dus: Let’s create magic moments together!’

Tekst: Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!