Hotel Haarhuis opent restaurant met Vertical FarmHotel Haarhuis opent restaurant met Vertical Farm
Back Back Nieuws

Hotel Haarhuis opent restaurant met Vertical Farm

13 december 2021

Afgelopen weekend opende het nieuwe restaurant LOCALS in Hotel Haarhuis. Het nieuwe restaurantconcept van dit bekende hotel in Arnhem gaat aan de slag met de Dutch Cuisine op een duurzame en moderne manier. OerHollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid.

Nederlandse producten

Restaurant LOCALS staat voor lokale producten én mensen. De keukenploeg gaat hier voor gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. ‘We willen ons onderscheiden van andere restaurants in de stad’, aldus directeur Wouter Dekker van Hotel Haarhuis, waar LOCALS in gevestigd is. ‘(…) Gerechten die zijn gebaseerd op bekende Nederlandse producten.’En de Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft het hotel een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.

Team Frank Bregman en Niven Kunz

In de keuken van LOCALS staat chef-kok Frank Bregman aan het roer. Voordat Frank de switch maakte naar restaurant LOCALS heeft hij ervaring opgedaan bij restaurants Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman en heeft hij een eigen Bib Gourmand restaurant gehad in Renkum. Zijn passie voor koken met groenten ontwikkelde hij dankzij de ambassadeur van restaurant LOCALS, dé groentechef van Nederland Niven Kunz.  Niven staat voor het 80/20 principe (groenten vs vlees/vis). In zijn keuken gaan groenten altijd voor. Zijn passie en kennis over groenten zijn voortgevloeid naar LOCALS en dit proef je terug in de smaakvolle gerechten.

Vertical Farming

Restaurant LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In de kas van restaurant LOCALS zijn o.a. verschillende soorten basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!