Het Weekend van de Rollende Keukens jubileertHet Weekend van de Rollende Keukens jubileert
Back Back Nieuws

Het Weekend van de Rollende Keukens jubileert

12 mei 2017

De Amsterdamse Westergasfabriek wordt voor de tiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Tijdens het weekend van de Rollende Keukens staan van 24 t/m 28 mei meer dan 115 van de beste en handgeselecteerde Rollende Keukens uit binnen- en buitenland klaar. Rond de 200 bands zijn inmiddels geboekt en de drankjes worden ook dit jaar geschonken in illustere bars en tenten als Club de Ville, Rabarcello, Vlammen- en Vlinderbar, Cantina Mobilé, Mister Kitchen en La Molina. De trotse en jarige moeder van 's lands foodtruckfestivals pakt dit jaar nog eens extra uit met La Pilseria en het eenmalige Verjaardagsfeest van de Rollende Keukens.

La Pilseria

In de Beeldentuin, aan de westkant van de Westergasfabriek, verreist La Pilseria: een swingende circustent waar Catalaanse bubbels, Spaanse hapjes en Limburgse pilseners met Duitse precisie langs hoge tafels worden gerold. Latin huisband Santanico zorgt samen met explosieve acts voor een pittige salsa die enkel geblust kan worden met voldoende sjansen, schransen en dansen.

Verjaardagsfeest in de Gashouder

Om het tienjarige jubileum met personeel, keukens én bezoekers passend te vieren, zal op donderdag 25 mei in de Gashouder het Verjaardagsfeest van de Rollende Keukens worden gegeven. Na het sluiten van alle keukens en bars trapt om 23:00 uur stipt een knalfuif af met live topbands als de Amsterdamsche Afrobeat Band (combinatie van Jungle by Night, Gallowstreet en KOFFIE) en de rauwe Amsterdamse rapformatie Zwart Licht. Mokumse platendraaiers (o.a. Luc Mast) en indoor streetfood doen de rest. Er wordt door jong en oud tot het ochtendgloren doorgerold.

Fotografie Marjolein van der Klaauw

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!