Back Back Nieuws

Het verhaal van Catering Lokaal

05 juni 2013

Catering Lokaal zegt te staan voor mooie producten, het bedrijf gaat terug naar de passie van het ambacht. En juist met deze waarden lijkt de kersverse cateraar een doeltreffende formule te hebben neergezet.

Catering Lokaal brengt lokale smaakmakers bij elkaar. Deze partijen worden uitgedaagd om hun meest smaakvolle producten te selecteren. Daarmee wordt een compleet menu samengesteld waarbij de items elkaar qua smaak en kwaliteit ook nog eens overtreffen.


[afbeelding niet meer beschikbaar]

Onverwacht lekker
'Plaatselijke ondernemers staan in de rij om hun producten aan te bieden, en daarbij zijn opvallend veel prijswinnaars,' vertelt Brian Schoonderbeek, één van de initiatiefnemers.‘We worden benaderd door winnaars van de haringtest uit het AD. Ook winnaars van bijvoorbeeld de Boulangerie Award weten de weg naar ons te vinden. Daarbij merk je én proef je dat ze die prijzen niet voor niets in de wacht gesleept hebben,’ lacht de Bourgondische Schoonderbeek.

Netwerken in het hele land
Catering Lokaal is inmiddels goed in het land vertegenwoordigd. Bijna overal heeft het bedrijf z’n netwerken. 'Het lekkerste uit de regio' blijkt een schot in de roos. Het Spaans delicatessenwinkeltje, het beste Wijnhuis, het kaasboertje om de hoek, het Italiaanse restaurant waar ze ook daadwerkelijk Italiaans praten. 'Maar ook het bedienend personeel, de borden, het bestek, meubilair. Echt alles komt uit de regio!'


[afbeelding niet meer beschikbaar]

Ondernemers vertellen hun verhaal
Bij Catering Lokaal merken ze steeds meer dat de tijd van bijvoorbeeld statige amuse diners voorbij is. De gasten blijken meer op zoek te zijn naar het pure ambacht. ‘De mensen nemen geen genoegen meer met massaproductie,’ legt Schoonderbeek uit. ‘Het is ongelooflijk en hartverwarmend hoe gepassioneerd onze lokale smaakmakers met hun vak bezig zijn. Zij serveren niet alleen hun specialiteiten maar vertellen hun verhaal, hun passie. Die storytelling is geen op zichzelfstaand iets. Die draagt wezenlijk bij aan de smaakbeleving’.

Duurzaam
De manier van werken van Catering Lokaal is helemaal van deze tijd. Niet alleen wat betreft smaken en het promoten van de eigen regio, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid. ‘We zullen het fileprobleem er niet mee oplossen, maar we maken beduidend minder gebruik van asfalt,’ zegt Schoonderbeek.


[afbeelding niet meer beschikbaar]

Talk of the Town
Catering Lokaal zet de lokale ondernemer in het zonnetje. ‘Voorwaarde is dat de ondernemer zelf meekomt naar het evenement. De gasten willen zijn passie zien. Daar krijgt hij van ons een podium voor,’ licht Schoonderbeek toe.

Een geolied concept
De professionals van Catering Lokaal zorgen voor een uitgebalanceerd smaakpalet dat traditionele menu’s lachend achter zich laat. Met hun ruime ervaring in de evenementenbranche staan de initiatiefnemers van Catering Lokaal garant voor een perfecte logistiek en mensen in de bediening die een wandelende promotie voor hun vak zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!