Het heetste festival van dit jaar vindt plaats bij Deus CantinaHet heetste festival van dit jaar vindt plaats bij Deus Cantina
Back Back Nieuws

Het heetste festival van dit jaar vindt plaats bij Deus Cantina

01 april 2022

Het Amsterdamse restaurant Deus Cantina verandert op 9 en 10 april in een tempel of hotness tijdens de allereerste editie van het Shit Hot Fest. 16 internationale hot sauce makers, peperfans en spice liefhebbers komen samen op het heetste culinaire event van het jaar. ‘Op het Shit Hot Fest pakt de peper het podium. Je ontmoet de beste hot sauce makers ter wereld en proeft zelf wat de spicy keuken zo hot maakt. Maar: op het Shit Hot Fest draait het ook vooral om fun’, aldus Neil Roake, mede-organisator Shit Hot Fest (en co-founder T-Rex Sauces).

Festival vibes

Food festivals zijn er in alle soorten en maten. Maar een event in het teken van peper en hot sauce is nieuw: ‘In het buitenland is de markt voor heet eten veel hotter dan in Nederland. En dat gaan wij - Deus Cantina en T-Rex Sauces - veranderen’, zegt Neil. Samen met zijn compagnon Frank Dekker (mede-oprichter van T-Rex Sauces en chef Deus Cantina) en Chris Bron, (restaurantmanager Deus Cantina) bedacht hij het Shit Hot Fest, dat op 9 en 10 april de Amsterdamse Herengracht on fire gaat zetten en te bezoeken is voor iedereen die in is voor een spicy weekend.

Shit Hot Fest: what’s hot?

Gastland Portugal opent het event met drie van haar beste hot sauce makers (Temperus, Senhor Rito, O Petiska). Kom je naar het Shit Hot Fest, dan kun je proeven bij 16 internationale namen uit de hot sauce wereld. Van heet, heter tot heetst. De 750m2 grote Cantina is verdeeld in 4 ‘areas’. Er zijn hot tastings en meet & greets met de makers in de Garage Kitchen, een pepper market van Westlandpeppers in de Moto Room en hot vinyl sessions in de Living Room. Als klap op de vuurpijl staat de beruchte Carolina Reaper peper in de spotlight in de Fire in the Hole Room.

Informatie & tickets

Voor meer informatie zie @deuscantina en @shit_hot_fest. Tickets kosten €10,- en zijn te koop op EventBrite.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!