Het Concertgebouw presenteert 'de klank van de stad'Het Concertgebouw presenteert 'de klank van de stad'
Back Back Nieuws

Het Concertgebouw presenteert 'de klank van de stad'

28 februari 2019

Het nieuwe concertseizoen van Het Concertgebouw is gisteren gepresenteerd. Het thema voor het nieuwe seizoen 'de klank van de stad', staat voor de muzikale diversiteit van de grote steden in de wereld.

'Het Concertgebouw is er voor iedereen en dat zie je terug in ons diverse programma-aanbod. Met dit enorme diverse muzikale aanbod willen we mensen verrijken en verbinden. Dat past bij ons als gebouw in een stad met ruim 180 nationaliteiten en verschillende culturen," aldus Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw.

Composer in residence & Het Mahler Festival

Dit seizoen is de Oostenrijkse componist Thomas Larcher de Composer in Residence. Hij zal onder meer zijn speciaal in opdracht voor het Concertgebouw geschreven derde symfonie tijdens het Mahler Festival in première brengen. In mei 2020 vindt voor de derde keer in de historie van Het Concertgebouw het Mahler Festival plaats. De passe-partouts zijn inmiddels uitverkocht. Losse kaarten zijn deels te
bestellen als onderdeel van een keuzeserie en als bonusconcert bij een vaste serie.

Scherpdenkers & BankGiro Loterij Zomerconcerten

In de serie Scherpdenkers zullen onder andere optreden Özcan Akyol , Simone van Saarloos, Lucas de Man en Leo Blokhuis. Deze zomer zal de eerste editie van de BankGiro Loterij Zomerconcerten klinken; we vieren de zomer met meer dan 80 topconcerten. Ilse de Lange opent op 1 juli met een spetterend optreden De BankGiroLoterij Zomerconcerten. Maar ook Andre Kuipers komt langs en wordt de film Star Wars: the empire strikes back vertoond met begeleiding van het Residentie Orkest onder leiding van Dirk Brossé.

Fotocredits > Nikolaj Lund

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!