Back Back Nieuws

Het Concertgebouw gaat naar Brazilië

15 augustus 2011
Het Concertgebouw in Amsterdam neemt het initiatief voor een bedrijventop in Brazilië. De muziektempel hoopt zo een nieuwe bron van inkomsten aan te boren en met bedrijven een nieuwe groeimarkt te ontdekken.

 

In tijden van bezuiniging

Het Concertgebouw komt met het initiatief in tijden van bezuinigingen in de culturele sector en economische malaise in het bedrijfsleven. Brazilië is een land met veel groeiperspectief. De top zal plaatsvinden in oktober, in samenwerking met twintig andere instellingen en met steun van AkzoNobel, KPMG en de Rabobank. Dat meldt het Financieel Dagblad vrijdag.

 

Rondetafelconferentie

Het concertgebouw organiseert op 5 oktober een muziekfestival met onder anderen beroemde Braziliaanse gitaristen. Ondernemersorganisatie VNO-NCW verzorgt daarop een rondetafelconferentie voor ceo's en regeringsvertegenwoordigers onder de slagzin: investeren in een gezamenlijke toekomst.

 

Spreker minister Verhagen

De volgende dag is er een zakenbijeenkomst voor tweehonderd ondernemers. Tijdens die bijeenkomst spreken ook minister Maxime Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, topman Hans Wijers van AkzoNobel en, onder voorbehoud, zijn Braziliaanse collega Sergio Gabrielli van oliegigant Petrobras.

 

Bron: NU Zakelijk

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!