Nationale Rollatorloop keert terugNationale Rollatorloop keert terug
Back Back Nieuws

Nationale Rollatorloop keert terug

14 mei 2024

Op woensdag 22 mei vindt de Nationale Rollatorloop opnieuw plaats in het Olympisch Stadion Amsterdam. Dit jaar ligt de nadruk op ‘care’ in plaats van ‘cure’. Dit evenement bevordert het fysieke en mentale welzijn van ouderen. Het doel is om ouderen samen te brengen, aan te moedigen actief te blijven en samen te genieten van het plezier van bewegen. Nieuw dit jaar is de informatiemarkt, waar onze partners ouderen adviseren over het juiste gebruik van een rollator, valpreventie en ondersteunende diensten voor mantelzorgers. Op deze manier hopen we bij te dragen aan het fit houden van ouderen en hen zo lang mogelijk uit de ziekenhuismolen te houden.

Iedereen met rollator mag meedoen! Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, een klein stukje of zelfs meerdere rondjes over de atletiekbaan. Naast de loop zijn er tal van andere activiteiten om van te genieten. De dag wordt opgeluisterd door livemuziek van de bekende Amsterdamse Joki Beerendonk, finalist van Ouderen Songfestival 2022, en Fanfare Accu wat zorgt voor een feestelijk sfeer.

Niemand vertrekt met lege handen

Het hoogtepunt is natuurlijk de prachtige bokaal waarmee de winnaar naar huis gaat. Daarnaast wordt de oudere met de mooist versierde rollator gehuldigd. Maar ook de andere deelnemers verlaten het stadion niet met lege handen. Zij krijgen een medaille en vaantje als beloning voor hun prestaties en deelname.

De Rollatorloop is een initiatief van het Olympisch Stadion en Stichting Buurtzorg. Met als doel ouderen te stimuleren om actief te blijven, zelfs als ze niet meer helemaal goed ter been zijn. Samen bewegen is een stuk leuker dan alleen. Iedereen wordt aangemoedigd om deel te nemen, ongeacht leeftijd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!