Unieke eventstage voor zeven stagiaires Unieke eventstage voor zeven stagiaires
Back Back Nieuws

Unieke eventstage voor zeven stagiaires

14 mei 2024

Bij evenementenbureau Niquell zijn zeven stagiaires, van verschillende hbo-opleidingen, druk bezig met het organiseren van Walk and Dance to Fight Cancer. Zij krijgen de kans om zelfstandig, maar onder begeleiding van Niquell, dit evenementen te organiseren. En dit doen ze maar liefst drie keer, in Assen (9 juni), Hoogeveen (16 juni) en Emmen (23 juni).

Wandelen en dansen

Tijdens het evenement gaan deelnemers wandelen (5, 15 of 25 km) om geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk kankeronderzoek bij jongvolwassenen. Jongvolwassenen met kanker staan voor unieke uitdagingen door versnipperde zorg en een verstoring van hun normale ontwikkeling, waardoor specifieke zorg van essentieel belang is voor het behoud van eigen regie en kwaliteit van leven. Nadat alle deelnemers over de finish zijn gekomen, is het tijd om het leven samen te vieren. Verschillende DJ's en artiesten zullen optreden tijdens het spetterende dancefestival.

Landelijk kankeronderzoek en lokale initiatieven

Een deel van de opbrengt gaat naar landelijk kankeronderzoek en de rest wordt geschonken aan drie lokale initiatieven. Als individu kun je meelopen en je laten sponsoren door familie of vrienden, maar ook bedrijven kunnen mee doen met een businessteam en samen lopen en geld inzamelen. Wanneer wandelen niet helemaal jouw ding is, kan je natuurlijk altijd doneren aan iemand die wel mee loopt. Of iedereen komen aanmoedigen langs de kant van de weg.

Monique Huizenga, eigenaresse Niquell, vertelt:  ‘De studenten krijgen de kans om het evenement van a tot z te organiseren. Waardoor zij een unieke kans aangeboden krijgen om écht te ervaren hoe het is om een evenement te organiseren. Door het organiseren van deze evenementen zijn de stagiaires maatschappelijk betrokken, iets wat Niquell ook typeert als evenementenbureau.’  Myrthe Strijker, mede-eigenaresse vult aan: ‘we hopen met deze kans jonge professionals in noord Nederland te houden.’

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!