Het Amsterdamse Proeflokaal opent deuren op StadionpleinHet Amsterdamse Proeflokaal opent deuren op Stadionplein
Back Back Nieuws

Het Amsterdamse Proeflokaal opent deuren op Stadionplein

02 maart 2017

Een broodje bal, hutspot of toch roti? Met de vraag: ‘Hoe Proeft Amsterdam?’ is Het Amsterdamse Proeflokaal op zoek naar gerechten die bij Amsterdam horen. Deze Food Experience, die in april haar deuren opent op het nieuwe Stadionplein, roept Amsterdammers op om gerechten in te zenden die voor hen onlosmakelijk met de hoofdstad verbonden zijn. Het winnende gerecht krijgt een tijdelijke plek op de menukaart.

Het Amsterdamse Proeflokaal is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening in april 2017.

De nieuwe gelegenheid aan het nieuwe Stadionplein laat zich inspireren door de Smaak van Amsterdam: van traditionele Amsterdamse gerechten tot internationale smaken en smaak invloeden die de afgelopen eeuwen hun weg hebben gevonden naar onze hoofdstad. Samen met inwoners van Amsterdam willen wij de gerechten die bij Amsterdam horen op de (menu)kaart zetten. 

Hoe proeft Amsterdam?

Tijdens de voorbereidingen kwam vaak de vraag wat nou precies de smaak van Amsterdam is. Toen  kwam het idee om dit aan de Amsterdammers zélf te vragen. Via een campagne roept het Amsterdamse Proeflokaal inwoners van de stad op om hét gerecht in te sturen dat voor hen typisch bij Amsterdam hoort. Dat kan variëren van andijvie tot roti en van hutspot tot babi pangang. Daarom hebben we de campagne ‘Hoe Proeft Amsterdam?’ ontwikkeld. We roepen Amsterdammers op hét gerecht in te sturen dat voor hen bij Amsterdam hoort.” De actie, die per direct van start gaat, loopt tot 31 maart 2017. De meest verrassende inzending wint een avond samen met vrienden en/of familie, genietend van zijn of haar eigen gerecht in Het Amsterdamse Proeflokaal. Daarnaast krijgt het winnende gerecht een tijdelijke plek op het menu.  

Doe mee en win!

1.800 m2 verdeeld over twee verdiepingen

Het Amsterdamse Proeflokaal wordt een food experience waar iedereen de Smaak van Amsterdam kan proeven: van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies. Op maar liefst 1.800 m2, verdeeld over twee verdiepingen, komen bezoekers straks ogen en oren tekort. Op de begane grond vinden gasten een ontbijt & lunchbeleving, het restaurant, de proeftafels en een Seafoodbar. Op de eerste verdieping is er ruimte voor evenementen en grotere groepen: van een Wijn- en Bierwereld tot een Workshop Kitchen en de Food Experience film: een ervaring over de smaak- en eetgeschiedenis van Amsterdam. Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam zelf om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen. Een gevoel dat begint bij het opleiden van de nieuwe generatie hospitality talenten. Vanaf april worden in Het Amsterdamse Proeflokaal de eerste ROC studenten die een opleiding tot kok of kelner volgen ‘in huis’ opgeleid. 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!