
Een broodje bal, hutspot of toch roti? Met de vraag: ‘Hoe Proeft Amsterdam?’ is Het Amsterdamse Proeflokaal op zoek naar gerechten die bij Amsterdam horen. Deze Food Experience, die in april haar deuren opent op het nieuwe Stadionplein, roept Amsterdammers op om gerechten in te zenden die voor hen onlosmakelijk met de hoofdstad verbonden zijn. Het winnende gerecht krijgt een tijdelijke plek op de menukaart.
Het Amsterdamse Proeflokaal is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening in april 2017.
De nieuwe gelegenheid aan het nieuwe Stadionplein laat zich inspireren door de Smaak van Amsterdam: van traditionele Amsterdamse gerechten tot internationale smaken en smaak invloeden die de afgelopen eeuwen hun weg hebben gevonden naar onze hoofdstad. Samen met inwoners van Amsterdam willen wij de gerechten die bij Amsterdam horen op de (menu)kaart zetten.
Hoe proeft Amsterdam?
1.800 m2 verdeeld over twee verdiepingen
Het Amsterdamse Proeflokaal wordt een food experience waar iedereen de Smaak van Amsterdam kan proeven: van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies. Op maar liefst 1.800 m2, verdeeld over twee verdiepingen, komen bezoekers straks ogen en oren tekort. Op de begane grond vinden gasten een ontbijt & lunchbeleving, het restaurant, de proeftafels en een Seafoodbar. Op de eerste verdieping is er ruimte voor evenementen en grotere groepen: van een Wijn- en Bierwereld tot een Workshop Kitchen en de Food Experience film: een ervaring over de smaak- en eetgeschiedenis van Amsterdam. Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam zelf om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen. Een gevoel dat begint bij het opleiden van de nieuwe generatie hospitality talenten. Vanaf april worden in Het Amsterdamse Proeflokaal de eerste ROC studenten die een opleiding tot kok of kelner volgen ‘in huis’ opgeleid.