Gulpener BrouwLokaal officieel geopend Gulpener BrouwLokaal officieel geopend
Back Back Nieuws

Gulpener BrouwLokaal officieel geopend

20 februari 2017

Op 1 december jl. opende de Gulpener Bierbrouwerij al stilletjes de deuren van het BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. 2 februari 2017 werd het BrouwLokaal officieel geopend door Gedeputeerde Eric Geurts.

Vier jaar geleden zijn de eerste ideeën rondom een bierbelevings- en kenniscentrum ontstaan bij directeur Jan-Paul Rutten. Deze lang gekoesterde droom is nu uitgekomen op de plek waar de brouwerij in 1825 is ontstaan. Het Gulpener BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en een 25-Miles horecaconcept met eigen terras en Hoptuin. Onderdelen die stuk voor stuk het gedachtengoed van de brouwerij uitdragen en samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland vormen.

Om te vieren dat het BrouwLokaal officieel geopend werd, sloeg Gedeputeerde Eric Geurts een houten vat bier aan, onder toeziend oog van zo’n 150 gasten. Gedeputeerde Eric Geurts, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme: 'Het belevingscentrum van Gulpener levert naar verwachting 9 structurele voltijdse banen op. De plannen zijn tevens van grote meerwaarde voor de toeristische aantrekkingskracht van het gehele Heuvelland. Het feit dat Gulpener de enige brouwerij in Nederland is die haar bier met grondstoffen uit de eigen regio brouwt is een geweldige promotie voor streekproducten. Neem daarbij een ondernemer met een frisse kijk en vernieuwingskracht – dat maakt waarom de Provincie Limburg investeert in dit prachtige BrouwLokaal.'

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: 'Iedereen is hier welkom. Je kunt hier elke dag van de week binnenlopen voor een rondleiding, een hapje of drankje en zelfs voor een brouwcursus. Daarbij delen we onze geheimen graag met de bierliefhebbers die net zo gepassioneerd met bier bezig zijn als wij.'

Microbrouwerij

De Microbrouwerij is de ideale proeftuin voor nieuwe bierrecepten, smaken en stijlen. Hier experimenteert Gulpener zelf naar hartenlust en wordt tegelijkertijd een professioneel podium geboden aan bierliefhebbers die hun eigen creaties tot leven willen laten komen. Verder wordt vanuit de Microbrouwerij op verschillende niveau’s onderwijs over het bierbrouwvak gegeven.

Smaakbibliotheek

Daal af naar de eeuwenoude gewelfde kelders van de brouwerij en ontdek bij kaarslicht een unieke biercollectie met meer dan 100 stijlen uit binnen- en buitenland. Je krijgt hier het complete verhaal achter de meest bijzondere bieren te horen. Ook is er de mogelijkheid om te proeven wat factoren als tijd en houtlagering met de smaak van bier doen.

Biertheater

Gulpener als zelfstandig familiebedrijf en Vrije Brouwer kent geen geheimen. Bezoekers die een rondleiding of ander arrangement boeken starten in het Biertheater. Hier worden gasten meegenomen in de geschiedenis en het heden van de Bierbrouwerij. Voor zakelijke gasten is het de plek om meer te weten te komen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Eetcafé volgens het 25-Miles principe

Met 16 Gulpener bieren van de tap, waaronder ook experimentele bieren uit de Microbrouwerij, staat in het Eetcafé bier centraal, maar je kunt er ook puur en smaakvol lunchen en dineren van lokale bodem. Opgezet volgens het 25 miles-concept worden alleen gerechten geserveerd met ingrediënten die binnen een straal van 40 kilometer zijn geproduceerd.

Studielab

Omringd door kennis en creativiteit is het Studielab de ideale studie- en opleidingsruimte voor bierliefhebbers en hobbybrouwers. Zakelijke gasten vinden in het Studielab een inspirerende locatie voor cursussen, vergaderingen en bedrijfspresentaties. Naast een indrukwekkende verzameling boeken over bier, brouwprocessen en de geschiedenis van Gulpener, is de ruimte voorzien van de nieuwste audiovisuele middelen.

Bierwinkel

In de Bierwinkel vind je naast Gulpener bieren ook ingrediënten en artikelen om je eigen bier te brouwen, inclusief een van de brouwgeheimen van de brouwerij; levende gist. Verder is er een prachtselectie van boeken en andere bierartikelen te vinden.

Hoptuin

Even lekker tot rust komen onder het genot van een lokaal hapje en drankje kan op het terras van de sfeervol ommuurde Hoptuin. Met onder meer gezellige picknicktafels, grote vuurkorven en een jeude-boules-baan hangt hier een relaxed sfeertje waar ontspanning en inspanning hand in hand gaan. Het BrouwLokaal is 7 dagen per week geopend van 111.00 tot 22.00 uur. Meer informatie op www.gulpenerbrouwlokaal.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!