Guide MICHELIN lanceert Oostenrijk selectie 2025Guide MICHELIN lanceert Oostenrijk selectie 2025
Back Back Nieuws

Guide MICHELIN lanceert Oostenrijk selectie 2025

16 februari 2024

Guide MICHELIN, samen met acht regionale toerismeorganisaties en Österreich Werbung, kondigt op 15 februari de terugkeer aan van de gerenommeerde restaurantgids voor heel Oostenrijk. De nieuwe Oostenrijkse selectie van toprestaurants zal vanaf 2025 worden gepubliceerd. Guide MICHELIN was in 2009 voor het laatst actief in heel Oostenrijk. De nieuwe verbintenis komt voort uit de nationale toerismestrategie ‘Plan T’, die de duurzame versterking van de positionering van Oostenrijk als culinaire bestemming omvat.

Oostenrijk: een veelzijdige culinaire bestemming

Een sterke positionering van een culinaire bestemming is een effectieve hefboom voor de hoogwaardige verdere ontwikkeling van een toeristische locatie en is niet alleen een stimulans voor gasten, maar ook voor toptalenten in het toerisme. Juist daarom zet Österreich Werbung zich samen met de provinciale toeristische organisaties in om de Oostenrijkse keuken te positioneren als duurzaam, hoogwaardig en eigentijds. De samenwerking met de gerenommeerde wereldwijde partner Guide MICHELIN is een van de activiteiten om Oostenrijk nog zichtbaarder te maken op de internationale gastronomische kaart.

Diverse keuken

Oostenrijk wordt gekenmerkt door een unieke culinaire diversiteit. De keuken heeft een sterke geschiedenis - gekenmerkt door landschap, cultuur en tijdgeest. Ze is divers, van kroegcultuur tot fine dining.

Astrid Steharnig-Staudinger, Managing Director van de Österreich Werbung: ‘De keuken van Oostenrijk is net zo divers als Oostenrijk zelf: Een combinatie van moderniteit en traditie, stad en platteland en het klassieke met het gedurfde. De terugkeer van de MICHELIN Guide is een geweldige internationale kans voor alle Oostenrijkse etablissementen, omdat culinaire gasten een bijzonder aantrekkelijke doelgroep vormen.’

Terugkeer van Guide MICHELIN

Guide MICHELIN trok zich in 2009 grotendeels terug van de Oostenrijkse markt. In voorgaande jaren was Oostenrijk vertegenwoordigd in de Main Cities of Europe Selection met de steden Wenen en Salzburg. Het testsysteem van de restaurantGuide wordt gekenmerkt door onafhankelijkheid en compromisloze kwaliteitsnormen en heeft zich daarmee in de loop der decennia gevestigd als de meest veeleisende beoordelingsstandaard voor topgastronomie op internationaal niveau.

De besprekingen met Guide MICHELIN hebben nu geresulteerd in een volledige terugkeer op de binnenlandse markt. Zoals gebruikelijk is er een marketingsamenwerking tussen Guide MICHELIN en de Oostenrijkse partners; alle tests en hun resultaten staan hier volledig los van.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!