Grote beurzen vinden binnenkort weer doorgang in DuitslandGrote beurzen vinden binnenkort weer doorgang in Duitsland
Back Back Nieuws

Grote beurzen vinden binnenkort weer doorgang in Duitsland

26 mei 2020

In de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het goed om onze buurlanden in de gaten te houden. Welke maatregelen stellen ze daar voor de evenementenbranche? Ook in buurland Duitsland waren het de grote beurzen die als eerste kwamen te lijden onder de coronacrisis. Het wordt nu duidelijk dat de eerste tentoonstellingen binnenkort weer openen - zij het in een andere omgeving dan normaal.

IFA voor B2B

Het Berlijnse beursbedrijf maakte deze week bekend dat de elektronicabeurs IFA in het najaar zal plaatsvinden, maar dan als een zogenaamde Special Edition, die maar drie dagen mag duren. Van 3 tot 5 september zal het bedrijf zich volledig concentreren op de B2B-kernfuncties en in ruil daarvoor wereldwijde merken, fabrikanten, media en retailers ondersteunen. Meestal is de IFA sterk gericht op consumenten. Vanwege de bestaande regelgeving zal de beurs dit keer niet toegankelijk zijn voor het publiek, maar wordt gehouden als een evenement op uitnodiging.

Goed voorbereid

De Messegesellschaft Kölnmesse wil vanaf september weer face-to-face beurzen organiseren in het expositiecentrum van Keulen. De eerste vakbeurs zou Spoga + gafa moeten zijn, waarop 2.200 exposanten de laatste trends voor de tuin tonen. Met 40.000 bezoekers is deze beurs van een overzichtelijke omvang. Tijdens de jaarlijkse persconferentie verzekerde de nieuwe Kölnmesse-directeur Oliver Frese dat Keulen zeer goed voorbereid was om te voldoen aan alle pandemische beperkingen zoals minimumafstanden, mondbescherming of desinfectie. Tickets worden nu alleen nog online verkocht; er zullen geen kassa's zijn.

Start beursseizoen

Dit betekent dat de bezoekers allemaal op naam worden geregistreerd en nauwkeurig worden gecontroleerd via in- en uitgangscontroles. De binnenkomende controles, inclusief zakcontroles, moeten ook mechanisch en niet persoonlijk worden uitgevoerd. Op de site zouden zogenaamde hotspots, waar de ervaring heeft geleerd dat veel bezoekers elkaar ontmoeten, worden gecorrigeerd en wandelroutes worden gespecificeerd. Frese verzekerde dat zij met behulp van een simulatieprogramma het verloop van de beurs en de naleving van de regelgeving zou kunnen plannen. De exposanten zijn blijkbaar overtuigd; vanaf vandaag is de registratie slechts iets minder dan die van het vorige evenement. De exposanten wensten opnieuw een face-to-face tentoonstelling. De tuinbeurs is geschikt als start van een nieuw beursseizoen omdat hij vooral wordt bezocht door kopers uit Europa en dus niet afhankelijk is van buitenlandse bezoekers die wellicht nog niet aankomen.C

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!