Groovy Tables: het leven is goed!Groovy Tables: het leven is goed!
Back Back Column

Groovy Tables: het leven is goed!

26 juni 2018

Afgelopen zaterdag was Events.nl te gast op de eerste van 13 edities van Groovy Tables op de rooftop van HoogtIJ in Amsterdam Noord. Een uitverkochte editie waarbij de weergoden een heel stuk met de organisatie mee wilden denken. Vanaf 18.00 uur konden we de rooftop bezoeken om daar te gaan genieten van het uitzicht, een top diner en groovy live sounds.

Stairway to heaven

Vol hoge verwachtingen (excusez de woordspeling) trokken we naar Amsterdam Noord. Voor de entree stonden al een aantal vuurkorven ons vol sfeer toe te knetteren en werden we zeer vriendelijk ontvangen bij de entree beneden. We mochten kiezen; of de lift of de stairway to heaven. We kozen vanzelfsprekend de laatste. En niets was minder waar. Wat een uitzicht en wat een ongelofelijke bizarre en sfeervolle locatie waren we beland. Een groot dakterras met daaromheen een glazen kas, een soort maanstation en een fier overeind staande knaloranje uitkijktoren, glimlachten ons tegemoet. Een drankje en een eerste hapje bij binnenkomst, een picknickmandje met daarin allemaal gezellige prulletjes en het avontuur kon beginnen. 

Oh... we moesten wel onze eigen tafel en stoelen oppakken.. we mochten zelf kiezen waar we gingen zitten.. hoe grappig is dat! Aan de rand van het terras natuurlijk met uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam. We startten gewoon lekker buiten en stel het wordt wat minder weer, dan gaan we heerlijk naar binnen de glazen kas in. Niet echt een straf. Je kan deze kas, hoorden we, oook afhuren voor commerciele events. Nou, ik zou het wel weten!

Tafeltje neergezet, kleedje op tafel, kaarsjes aangestoken en een eerste wijntje op tafel. Dit kon wel eens een hele groovy avond worden. Super enthousiaste bediening en De meisjes van het Compliment verwenden ons met heerlijke gedichtjes en verdere uitleg wat ons allemaal te te wachten stond.

Hogere sferen

Een heerlijk sensuele saxofonist bracht ons al snel in de hogere sferen. Dit is het goede leven! Vanuit de hoge uitkijktoren klonk na de eerste van 5 gangen, het fantastische geluid van een jonge krachtige operazangeres. Dat heet nou 'een avond neerzetten'. Van zwoele loungy sax naar prachtige opera. Blij keken we elkaar weer aan. Wat een sfeertje hè en wat fijn dat er gespeeld durft te worden met verschillende soorten van muziek en entertainment. Fijn dit soort ondernemers. De avond verliep ontspannen en smooth met een top diner verzorgd door de mannen van chef Dennis Huwaë en de sax...die speelde lekker op de achtergrond verder. De avond viel en ook een paar regendruppeltjes.. niets aan de hand bleek, want de kas stond al open en ieder die wilde kon zijn tafeltje zo oppakken en groofde naar binnen. Daar stond DJ Fréderique al te draaien en de avond gleed zo de nacht in. Lekker dansen tot 02.00 uur. Het was een belevenis die we in augustus gewoon nog een keertje gaan doen!

Dank aan de mannen van De Artiesten die dit concept tot in de puntjes hebben opgezet en deze zomer nog 12x gaan organiseren. Hulde voor dit initiatief!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!