Goudkoorts in De Librije: opening aspergeseizoenGoudkoorts in De Librije: opening aspergeseizoen
Back Back Nieuws

Goudkoorts in De Librije: opening aspergeseizoen

10 april 2018

Eeuwen geleden kwamen er al goudzoekers naar het Oosten op zoek naar het goud in de grond. En nog steeds komen er culinaire liefhebbers van heinde en ver naar het Oosten om asperges te vinden en te proeven. Vanaf 12 april t/m juni zijn vooral de regio's Salland en Vechtdal in de ban van deze goudkoorts. De nationale Kick-off van het aspergeseizoen vindt op 12 april plaats bij De Librije. Vanaf dan kunnen smulpapen hun hart ophalen met speciale aspergemenu's, -arrangementen, open dagen, aspergeroutes, recepten en winacties verzameld op www.visitoost.nl/asperges. Er wordt zelfs een stijlvolle aspergebrochure uitgebracht die gratis verkrijgbaar is bij de betrokken ondernemers.

Goudkoorts in het Oosten 

Aspergeminnend Nederland is welkom in de culinaire regio's rond Zwolle en Deventer, namelijk Salland en Vechtdal Overijssel. De aspergetelers en horeca zijn er klaar voor om de gasten te ontvangen en met het goudkoortsvirus te besmetten. Verrukkelijke aspergemenu's, arrangementen, aspergedagen, - routes, winacties en workshops. Al het aanbod in de regio's Salland en Vechtdal is verzameld en te vinden op www.visitoost.nl/asperges en in de nieuwe gratis aspergebrochure 'Het witte goud uit het Oosten'.

Opening in De Librije

De nationale opening van het aspergeseizoen vindt plaats in driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle op donderdag 12 april van 09.30 uur t/m 11.30 uur. Tijdens deze opening maken genodigden kennis met de beste asperges van Nederland afkomstig uit de regio's Salland en Vechtdal en krijgen een heerlijk aspergeontbijt voorgeschoteld. De opening is tevens de lancering van de campagne 'Het witte goud uit het Oosten', de presentatie van de nieuwe aspergebrochure 'Het witte goud uit het Oosten' vindt ook plaats deze ochtend. Het eerste exemplaar hiervan wordt overhandigd aan Nadia Zerouali van 24 kitchen. Daarnaast is deze ochtend de primeur van het promotiefilmpje 'Het witte goud uit het Oosten' waarin 5 aspergetelers uit Salland en Vechtdal de hoofdrol spelen.

Vanaf 12.00 uur gaan verschillende culinaire bloggers en pers met oldtimers door Salland en Vechtdal om kennis te maken met de asperges bij de telers. Als afsluiter van de dag krijgen zij een heerlijk aspergegerecht voorgeschoteld bij Restaurant de Bagatelle in Mariënheem en Amused in Hardenberg.

Aspergeweetjes en Winacties

In het aspergeboekje 'Het witte goud uit het Oosten' staan interviews met de aspergetelers, aspergerecepten, speciale aspergemenu's en arrangementen maar ook tips en aspergeweetjes. De brochure komt vanaf 16 april te liggen bij de Tourist Info's in Salland en Vechtdal Overijssel en bij een aantal deelnemende ondernemers en is dan - zolang de voorraad strekt - gratis verkrijgbaar. 

Goudkoorts in het Oosten wordt mede mogelijk gemaakt door...

De aspergecampagne wordt ondersteund door gemeente Raalte, Stichting Salland Aspergeland, de Vechtdal gemeenten, Rabobank Salland, Salland Marketing, Vechtdal Marketing, MarketingOost en alle deelnemende horeca ondernemers en streekproducenten.

Overijssel verrast je met ruimte en aandacht

Het is er nog; een plek in Nederland waar het leven puur en ongecompliceerd is. Waar mensen naar elkaar omzien. Waar je kunt genieten van uitgestrekte natuurgebieden, kilometerslange fiets- en wandelpaden, karakteristieke dorpen en historische (hanze)steden. Kortom ruimte en aandacht. En omdat het Oosten zoveel te bieden heeft, verzamelen wij bijzondere verhalen en geven we tips voor een onvergetelijk bezoek aan onze regio. Welkom in Oost! ,

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!