Gooiland Hilversum ontvangt Green Key GoudGooiland Hilversum ontvangt Green Key Goud
Back Back Nieuws

Gooiland Hilversum ontvangt Green Key Goud

02 juli 2019

Na maandenlang investeren in verduurzaming krijgt evenementenlocatie en hotel Gooiland het internationale certificaat voor duurzame bedrijven: Green Key Goud. Dit certificaat toont dat de locatie er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren.

Het certificaat kent drie niveau: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf invoert, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Met het Green Key Goud-certificaat heeft Gooiland zodoende het hoogst haalbare gekregen.

Green Key Goud geen eindstation

Mathijs Schnell, locatiemanager: 'Hoewel we al langer bezig waren met het verduurzamen van onze monumentale locatie, was het een geweldige uitdaging om de puntjes op de ‘i’ te zetten en zo in aanmerking te komen voor het Green Key-certificaat. Met trots kunnen we hem nu bij de ingang van onze locatie hangen! Uiteraard is het certificaat niet het eindstation. Als locatie die altijd in ontwikkeling is, hebben we nog veel ambitieuze plannen om onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen te nemen.'

Toekomstperspectief

Van waterloze urinoirs tot biologische producten en van afvalscheiding tot led-lampen. Als rijksmonument is Gooiland een van de koplopers op het gebied van verduurzamen van een monumentaal pand. Aankomende jaren ligt bij Gooiland de focus op het gasvrij maken van de locatie, het plaatsen van zonnepanelen op het dak en het vervangen van ons monumentale glas voor isolatieglas.

Over Gooiland

Gooiland is een modern rijksmonument, gebouwd in 1936 in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Een pand waar licht en ruimte evenementen karakter geven en duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De geschiedenis van de locatie en Hilversum als mediastad zie je terug in de uitstraling van de locatie. De locatie beschikt over 17 ruimtes en is gespecialiseerd in congressen, beurzen en bedrijfsfeesten voor 100 tot 1.500 gasten. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!