GeoFort nodigt uit voor een culinaire tijdreisGeoFort nodigt uit voor een culinaire tijdreis
Back Back Nieuws

GeoFort nodigt uit voor een culinaire tijdreis

13 juni 2024

GeoFort opent vanaf mid-juli haar poorten voor een uniek ervaring: FortZomernacht. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘culinaire tijdreis’ op het historische Forteiland, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

FortZomernacht is een zesgangendiner waarbij gasten een culinaire reis maken van de Romeinse tijd naar de toekomst van de gastronomie. De avond start met een wandeling over het Forteiland, waar de eerste twee gangen op verschillende pittoreske locaties worden geserveerd. Verhalenvertellers zullen tijdens deze culinaire wandeling fascinerende anekdotes delen over de evolutie van onze voedselinnovaties door de eeuwen heen.

Sfeervol en intiem met uitzicht

Na deze culinaire wandeling, zullen gasten plaatsnemen onder de schaduwrijke platanen van het eiland. Het buitenterrein wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol en intiem terras, waar de resterende gerechten worden gepresenteerd met een wijds uitzicht over de Betuwe.

‘FortZomernacht is meer dan een diner; het is een ervaring die gasten verbindt met zowel de geschiedenis als de toekomst van ons voedsel’, zegt Willemijn Simon van Leeuwen, directrice GeoFort. ‘Het is onze missie om gasten door middel van ‘Sense of Experience’ en ‘Sense of Fun’ bewust te maken van urgente thema’s zoals voedselinnovatie.’

Evolutie van voeding

GeoFort is een educatieve attractie en evenementenlocatie, die bezoekers inspireert met de uitdagingen van vandaag en morgen, zoals klimaatverandering, energietransitie en voedselinnovatie. FortZomernacht belooft een avond vol heerlijke gerechten en een boeiende kijk op de evolutie van onze voeding. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!