Gastronomisch diner, awardshow en liefdadigheidsevent Gault&Millau 2019Gastronomisch diner, awardshow en liefdadigheidsevent Gault&Millau 2019
Back Back Nieuws

Gastronomisch diner, awardshow en liefdadigheidsevent Gault&Millau 2019

07 december 2018

Maandag 3 december presenteerde Gault&Millau haar toonaangevende restaurantgids voor 2019. Aansluitend op de gidspresentatie en awardshow, waarin de beste restaurants en chefs van Nederland worden bekroond, werd voor het eerst een liefdadigheidsevent georganiseerd met gastronomisch diner. Exclusieve cateraar Famous Flavours met Patron Cuisinier Tobias Overgoor verzorgde de culinaire invulling op unieke wijze en deed dit samen met tien Nederlandse top chefs. Een primeur in de culinaire wereld.

Tien chefs, tien gangen

Tien topchefs Soenil Bahadoer van restaurant de Lindenhof (Nuenen), Dennis Huwaë van restaurant Daalder (Amsterdam), Chris Naylor van restaurant Vermeer (Amsterdam), Marleen en Jeroen Brouwer van de Loohoeve (Schoonloo), Paul Hartering van Gebr. Hartering (Amsterdam), Jac Rijks van L'ami Jac (Utrecht), Taks Yuen van Mei Wah (Eindhoven), Yuri Wiesen van restaurant Wiesen (Eindhoven), Jim de Jong van restaurant de Jong (Rotterdam), Mike Cornelissen van restaurant Rijnzicht (Doornenburg) en Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (Amsterdam) verzorgden samen een tien-gangen diner voor 400 gasten. Onder leiding van chef-kok Jasper Gronert van Famous Flavours bedacht én bereidde iedere chef één van de onderdelen van het diner: zes amuses en vier gangen. Zo presenteerde Soenil Bahadoer zijn signature dish in een amuse en bereidde Onno Kokmeijer het hoofdgerecht.

Voedselhulp op de kaart

Het exclusieve diner was onderdeel van de Mastercard Nederland World Food programme liefdadigheidsevent. Met entertainment, bijzondere veilingen en een diner van de culinaire top zette Gault&Millau zich samen met Mastercard in om naast de Nederlandse gastronomie ook een ander belangrijk thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen. Door zo veel mogelijk donaties in te zamelen zorgen zij voor schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Mastercard Nederland verdubbelt het totale bedrag aan donaties.

Nieuwe weg

Gault&Millau is onder leiding van Godfried van der Lugt dit jaar een nieuwe weg in geslagen. Een moderne invulling van de gids met een vernieuwde presentatie. Met een focus op innovatie, catering op topniveau en gastronomie, past Famous Flavours bij het nieuwe Gault&Millau. Founder en Patron Cuisinier Tobias Overgoor werkt regelmatig met de top van de Nederlandse chefs en is om die reden een logische partner om de gidspresentatie nieuw leven in te blazen.

Fotobijschrift > vlnr Chef van het jaar Onno Kokmeijer (executive chef van Okura), Patron Cuisinier Tobias Overgoor en Arjan Speelman (chef de cuisine van Okura).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!