Fuel your fork bij hernieuwd Deus CantinaFuel your fork bij hernieuwd Deus Cantina
Back Back Nieuws

Fuel your fork bij hernieuwd Deus Cantina

14 oktober 2021

Het Australische merk Deus heeft hun horecazaak in hartje Amsterdam heropent. Mét een nieuwe naam: Deus Cantina. ‘In Oktober 2020 tapten we ons laatste biertje. Sinds die tijd is de wereld veranderd, en heeft samenkomen een andere betekenis gekregen. Zo kwamen we op ons nieuwe food as entertainment-concept. Een primeur voor Deus’, aldus Hanna Verweij, Head of Deus Netherlands. ‘Met Deus Cantina geven we Amsterdam een positieve energieboost. It’s time to fuel your fork.’

Road trip across the world

Het monumentale pand (1643!) aan de Herengracht 88 is hetzelfde. Eenmaal binnen voel je een totaal andere vibe. Het afgelopen jaar is er in de Deus werkplaats hard gewerkt aan een make-over. Met horecaondernemer Chris Bron aan het stuur, stelde Deus Amsterdam ook een compleet nieuw horecateam samen. ‘Deus Cantina is de allereerste food focused Deus-locatie ter wereld. Dat vraagt om een groep creatieve professionals waarmee we dit nieuwe concept neer kunnen zetten’, aldus Chris.

Het interieur is geïnspireerd op de 12 andere ‘Deus tempels’, zoals die in Bali, Sydney en Milaan. Een mix van hout, kleur, bamboe, metaal en heel veel groen. Aan de muur hangt het iconische Deus art work, en overal kom je de bekende motor- en surfelementen tegen. Naast ‘The Deck’ (met grachtzicht), het restaurant, terras en de grote ‘Bricklane Bar’, vind je in de 750m2 grote zaak ook 3 sfeervolle, afsluitbare ruimtes. Ook geschikt voor besloten diners of meetings.

Van brunch tot all day-borrel

Bij Deus Cantina kun je de hele dag binnenlopen, voor een koffie, laid-back brunch, borrel of flexwerkplek. Overdag is het menu eenvoudig. Verwacht goed bereide classics als Burgerdicts, Persian Green Frittata of Laab salads. In de middag schuif je aan voor de borrel, die je zelf samenstelt aan de Borrel Bar – denk: makreelrilettes, faux gras paté met huisgebakken focaccia.

Eten, delen, lachen

‘In de avond trekken we al het gereedschap uit de kast. Het licht dimt, en op het menu staan signature sharing plates, vervolgt Chris. ‘Onze keukengoden nemen je mee op een reis langs smaken uit Laos, Korea en Frankrijk. Op het menu vind je vooral plant based- en vegetarische gerechten, maar ook verrassende opties voor vleesliefhebbers. Aanschuiven bij Deus Cantina is samen eten, delen en lachen.’ 

 

Foto: Tristan Fopma

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!