Back Back Nieuws

Foodtruck boekingssite Toettoetfood.nl live

12 november 2014
Toettoetfood.nl is het onlangs gelanceerde platform waar met een paar muisklikken een foodtruck voor je evenement kan worden geboekt. Op de website zijn op dit moment ruim 80 verschillende Foodtrucks te boeken met ieder een eigen specialiteit. Maar originaliteit en authenticiteit hebben ze gemeen, dé criteria voor Toettoetfood.nl.

De markt rond foodtrucks is geen hype gebleken. Evenementen als Rollende Keukens in Amsterdam hebben hier in grote mate aan bijgedragen. Maar waar de omgebouwde Volkswagen busjes en oude Fiat 500’s eerst voornamelijk in de Randstad en omstreken te zien waren, is de trend inmiddels doorgedrongen tot in alle uithoeken van Nederland. Oprichter Arjan de Hoon; ‘Sinds de website live is krijgen we iedere dag aanvragen van leuke en originele foodtrucks en andere rollende concepten die zich bij ons aan willen sluiten, en ze komen overal vandaan.’

Biologisch, lokaal en eerlijk
Biologisch en verantwoord is een andere trend waar Toettoetfood.nl op inspeelt. Uit het haalbaarheidsonderzoek van de oprichters kwam sterk naar voren dat door de voedselschandalen die in 2014 hebben plaatsgevonden, de consument nog meer zal uitkijken naar biologische, lokale en eerlijke alternatieven als het gaat om voedsel. Niet alleen thuis, maar ook tijdens een avond uit. Dit zijn daarom – naast originaliteit en uitstraling – de belangrijke toelatingscriteria voor ons platform.

In de kijker
Tot op heden was het voor individuele Foodtruck eigenaren moeilijk om zichzelf in de kijker te spelen.  En voor opdrachtgevers was het moeilijk om informatie over alle bestaande Foodtrucks te vinden. Met dit nieuwe platform ontstaat een transparante manier voor beide partijen om bij elkaar te komen. Een vermelding op de website is gratis voor Foodtruck eigenaren, en Toettoetfood.nl krijgt een percentage van de omzet als de opdracht via dit platform is geboekt. Nu al heeft ToetToetFood het grootstse aanbod van Foodtrucks online. Iedere Foodtruck heeft een eigen pagina met foto’s van het concept en bezoekers kunnen een review achterlaten.

‘Wat opvalt zijn de verschillende soorten aanvragen die we krijgen. Van onafhankelijke festivals die graag originele catering oplossingen zoeken tot stellen die hun bruiloft aan het organiseren zijn en verder willen kijken dan een traditioneel diner. Ook kunnen commerciële bedrijven bij ons terecht. We zijn nu bezig met het assisteren bij een groot bedrijfsfeest ‘nieuwe stijl’ voor ruim 1.200 personen’ aldus Arjan de Hoon.

Op de foto: de mannen van Buitengewoon Bubbels

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!