Food100 zoekt de honderd meest impactvolle voedselveranderaarsFood100 zoekt de honderd meest impactvolle voedselveranderaars
Back Back Nieuws

Food100 zoekt de honderd meest impactvolle voedselveranderaars

11 april 2023

Welke honderd voedselveranderaars zorgen voor beter en duurzamer eten en drinken voor iedereen? Food100 zoekt innovators die de mouwen opstropen en met frisse ideeën de problemen binnen ons voedselsysteem oplossen. Die aanpakkers en denkers zijn hard nodig nu de toekomst van ons voedsel dagelijks nieuws is. Ken jij iemand die het debat rondom landbouw, voedselvoorziening, gezondheid, duurzaamheid, stikstof, biodiversiteit of dierenwelzijn verder brengt? Meld diegene óf jezelf voor 1 juni aan via Food100.nl. 

Turbulente tijd vraagt om talent

De politieke aardverschuiving tijdens de Provinciale Statenverkiezingen bewijst hoe actueel en betekenisvol de uitdagingen van de agrofood zijn. “In zo'n turbulente fase is innovatie, kennisdeling en verbinding belangrijker dan ooit”, zegt Hans Steenbergen, hoofdredacteur van Food Inspiration. ‘Niet polarisatie brengt ons verder, maar een voortdurende dialoog tussen alle spelers in de voedselketen. Daarom is een initiatief als Food100 belangrijk. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als er genoeg mensen van overtuigd zijn dat een betere toekomst voor ons voedsel mogelijk is.’ 

Podium voor voedselveranderaars

Food Inspiration is met Slow Food Youth Network, AgriFood Capital en Food Hub initiatiefnemer van de Food100. Samen willen ze iedereen die zich binnen Nederland actief inzet voor beter eten en drinken een podium bieden: de waardering voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze doen. Het is de zevende keer dat de lijst met 100 inspirerende innovators en aanpakkers wordt samengesteld. De Food100 bestaat net als voorgaande jaren uit 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar. 

Aandacht en impact

Food100 bezorgt de 100 talenten niet alleen aandacht, maar ook een waardevol netwerk waarmee de impact kan worden vergroot. Weet jij een plek op de lijst te bemachtigen? Dan krijg je: 

✓ Toegang tot een netwerk van 400+ impactmakers in voedsel

✓ Een exclusieve plek aan de lunchtafel tijdens het jaarlijkse Food100-event

✓ De kans om Foodheld van 2023 te worden 

Aanmelden voor de Food100

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar in agrifood die een plek verdient in de Food100? Deel jouw motivatie dan met ons via www.food100.nl/inschrijven. Op woensdag 31 mei sluit de aanmelding.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!