Back Back Nieuws

FESTIVENTS organiseert vintage Parade vol magie, vermaak en nostalgie

08 oktober 2013

Nostalgie in de Rijtuigenloods. De sfeer van circus, variété, theater en revue uit de beginjaren '20 van de vorige eeuw herleefde op donderdag 3 oktober in de industriële locatie op het stationsgebied in Amersfoort. Een beroepsvereniging vierde er zijn 90-jarig jubileumfeest. Een soort Parade uit 1923, het jaar van de oprichting van de beroepsvereniging. Eventbureau FESTIVENTS tekende, in samenwerking met Frank Boode van Curly Creative, voor het creatieve concept en voor de technische productie van het jubileumfeest.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het werd een 'ouderwets' goed feest, waarbij de sfeer, de programmering en de details allemaal klopten. De toon werd gezet zodra de gasten arriveerden op station Amersfoort. De hilarische 'conducteurs van de P.R.E.T.' heetten de bezoekers welkom, een voorproefje van een avond vol humor, magie, vermaak en nostalgie,

Nadat alle 450 gasten onder de toegangspoort met daarop levensgroot het woord PARADE waren gelopen, tufte een stoomlocomotief de Rijtuigenloods binnen met daarop de voorzitter van de beroepsvereniging. Na haar openingsspeech en enkele andere toespraken, waaierden de gasten uit dover de Parade, waar ze zich lieten verrassen en vermaken door allerlei straattheaterartiesten en bijzondere acts. Op zuilen sierden vintage affiches van oude Parades.

Overal was wat te doen en te beleven. Eén rijtuig was omgetoverd tot een mini bioscoop, waar bezoekers slapstickfilms uit de periode zonder gesproken woord konden zien, zoals klassiekers van Charley Chaplin en Laurel en Hardy. Er was veel straattheater: een vlooiencircus, een piccolo met een aap, een schoenpoetser. De bezoekers lieten zich op de foto zetten via een stokoud fototoestel op statief. DJ Blue Flamingo, die de grootste 78 toeren grammofoonplatencollectie van Europa heeft, draaide evergreens uit de tijd van de Roaring Twenties. Op een veldje van echt gras dansten gasten via Silent Disco op de maat van de klassiekers. Na afloop puften ze uit in een Lodewijk de Veertiende fauteuil. Of in de Library, die de uitstraling had van een cigar room uit de vorige eeuw, compleet met Chesterfields en antieke, zware boekenwanden.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Her en der waren er foodeilandjes met een vrolijke twist. De tosti's werden ouderwets afgebakken met een ijzeren strijkijzer. Een wandelend kaasblokje en een levend frietje brachten hapjes rond. Aan het slot van de avond gingen de remmen goed los, toen de Triolettes optraden, drie blonde dames, in prachtige rode jurken, die nummers vertolkten van de The Andrew Sisters.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Enkele uren lang waren de gasten ondergedompeld in een andere belevingswereld. ‘Dat hebben we mede bereikt door de goede samenwerking met de leveranciers, zoals onder andere decorbedrijf Fraai Projecten, cateraar De BorrelFabriek en technisch bedrijf Show Equipment’ vertelt Frank Fraterman van eventbureau FESTIVENTS. ‘Zij dachten perfect mee met het creatieve concept en hebben via de inrichting, decor, styling en catering een klassieke Parade laten herleven.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!