Festival TREK klaar voor Bourgondisch jubileumFestival TREK klaar voor Bourgondisch jubileum
Back Back Nieuws

Festival TREK klaar voor bourgondisch jubileum

05 februari 2018

Het vijfde seizoen van Festival TREK -het grootste rondreizende foodfestival van Nederland dat niet meer weg te denken is uit het festivalseizoen- gaat donderdag 10 mei van start in het Rotterdamse Vroesenpark. Van 10 mei t/m 9 september zal de 'BurgeRmeester van TREK' met zijn gemeentehuis, kerk, theater, originele foodtrucks en diverse bars neerstrijken in negen van de mooiste stadsparken van het land. Het komende seizoen draait het nog meer om de beleving en verrassingselementen over het gehele festivalterrein, ter vermaak van het publiek. Bezoekers kunnen komende zomer weer volop genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit alle windstreken, theater, kleinkunst en livemuziek.

Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede festivalterrein, altijd in een centraal gelegen stadspark, zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud.

Focus op beleving

Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bedient worden.

Originele keukens op wielen

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar meer dan 20 soorten wijn, per glas of fles, geschonken wordt. Het brede scala aan mobiele festivalcateraars bereidt met liefde weer de lekkerste gerechten, vanuit de originele keukentjes op wielen. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshops en oud Hollandse spelletjes. Een ritje in één van de oude kermisklassiekers zorgt, zoals elk jaar, weer voor het nodige plezier. De avonden worden traditioneel afgesloten met de beste hits uit de 80's, 90's en 00's.

Het rondreizende circus doet komende zomer 9 steden aan en bezoekt naast Rotterdam ook Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. 

TREK glas

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een 'nieuw', schoon gespoeld, exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Z

Foodtrucks die deel willen uit maken van de TREK karavaan kunnen zich nog tot en met 15 februari aanmelden.

Fotocredits > Peter Lodder

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!