Back Back Nieuws

Festivak in het kort: betere uitstraling, goed publiek en twittertoestand

21 november 2011
Op de website van Festivak staat het volgende: 'We kijken terug op een succesvolle 15e editie. Het was een inspirerend en informatief samenkomen van de evenementenbranche. Het thema Offline versus Online bleek meer dan ooit relevant. De lezingen werden massaal bezocht door de bezoekers.' Maar niet alleen hierin kwam het thema tot zijn recht, ook de 'twittertoestand' met wat studenten pastte perfect bij Offline versus Online.

 

#festivak overgenomen
Direct op de eerste dag (16 november) was #festivak even een populaire hashtag op Twitter. Studenten vuurden een Twitter-bombardement af, nadat ze niet werden binnen gelaten op de beursvloer van Festivak in de RAI Amsterdam. De organisatie van Festivak reageerde hierop met de woorden: 'We vinden het erg jammer dat er klassen met studenten voor niets naar #festivak zijn gekomen.' Net zoals bij andere vakbeurzen met een b2b karakter (denk aan event '12) worden studenten niet toegelaten op Festivak.  

 

Mooie, positieve balans
Afgezien van dit incident kan een mooie en vooral positieve balans opgemaakt worden - het publiek reageerde enthousiast op de nieuwe en professionele uitstraling van Festivak, dat dit jaar voor het eerst in de RAI gehouden werd. Ook de exposanten waren tevreden met de bezoekers. Zo vertelde Jacqueline Dekker van Imagine Dance Events dat het publiek op de tweede dag in minder grote getalen kwam, maar dat het wel precies de doelgroep betrof. Niet alleen bij de stand van Dance Force One is goed zaken gedaan, ook bij de stand van SkyFly, het bedrijf dat met de unieke Touch DJ Show furore maakt, stonden veel bezoekers even stil. 

Bekijk hier het impressiefilmpje van Festivak 2011 »        

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!