
Fabrikaat en Flores presenteren op zondag 9 november een vijfgangen ervaring - met plek voor maximaal 20 gasten - op locatie bij Fabrikaat, gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Tijdens deze experimentele gastronomische samenkomst fuseren de toekomstgerichte keuken van Flores met het duurzame en innovatieve servies van Fabrikaat.
Bijzonder design
Fabrikaat richt zich als ontwerpstudio op het gebruik van lokale grond- en reststoffen. De reststromen uit het restaurant van Flores zijn gebruikt voor nieuwe coatings voor keramiek. Zo zult u eten van servies gemaakt met glas van lege wijnflessen en as van groenteafval. In haar projecten zoekt Fabrikaat samenwerkingen met ontwerpers en keramisten, zoals Etsuji Noguchi (JP), Studio Antonius, Jatiwangi Art Factory (ID) en Studio Joachim Morineau. Tijdens deze ervaring kunt u ontwerpen van hen beleven.
Servies en bestek zijn zo ontworpen dat ze uitnodigen tot nieuwe manieren van eten. Elke gang wordt een zintuiglijke ervaring die aanzet tot verwondering en heroverweging.
Seizoensgebonden ingrediënten en invasieve exoten
Flores kookt met lokale seizoensgebonden ingrediënten afkomstig uit voedselbossen en regeneratieve tuinen waaronder Eet Meer Bos, Bodemzicht, Ik heb een tuintje en De Ommuurde Tuin. Speciaal voor deze ervaring staan ook invasieve exoten op het menu: zoals Amerikaanse rivierkreeft en Japanse duizendknoop, verwerkt tot gerecht én glazuur.
De vijfgangen ervaring gaat door wanneer alle kaarten zijn verkocht. Reserveren kan hier.