
Het servies en het bestek zijn zo ontworpen dat ze uitnodigen tot nieuwe manieren van eten. Elke gang wordt een zintuiglijke ervaring die aanzet tot verwondering en heroverweging.
Een unieke samenwerking
Fabrikaat richt zich als ontwerpstudio op het gebruik van lokale grond- en reststoffen. De reststromen uit het restaurant van Flores zijn gebruikt voor nieuwe coatings voor keramiek. Zo eet je met servies gemaakt met glas van lege wijnflessen en as van groenteafval. In haar projecten zoekt Fabrikaat samenwerkingen met ontwerpers en keramisten, zoals Etsuji Noguchi (JP), Studio Antonius, Jatiwangi Art Factory (ID) en Studio Joachim Morineau. Tijdens deze lunch kun je ontwerpen van hen beleven.
Flores – onderscheiden met een groene Michelinster- kookt met lokale seizoensgebonden ingrediënten afkomstig uit voedselbossen en regeneratieve tuinen waaronder Eet Meer Bos, Bodemzicht, Ik heb een tuintje en De Ommuurde Tuin. Speciaal voor deze lunch staan ook invasieve exoten op het menu: zoals Amerikaanse rivierkreeft en Japanse duizendknoop, verwerkt tot gerecht én glazuur.
Details
Inloop 12:00 | Start lunch 13:00 | Afsluiting 16:30 | Reserveren voor dit bijzondere evenement kan hier.