Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus gaan partnerschap aanFaber Audiovisuals en H20 Esports Campus gaan partnerschap aan
Back Back Nieuws

Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus gaan partnerschap aan

12 mei 2021

Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus Amsterdam gaan een intensieve samenwerking aan. Beide bedrijven zijn vooruitstrevend en toonaangevend waar het gaat om innovatieve technieken en willen met de samenwerking de slagkracht naar het werken met deze nieuwe technologieën versterken. Innovatie en educatie zijn de kernwoorden voor het partnerschap.

Op dit moment worden de eerste concrete stappen genomen om de samenwerking vorm te geven. In de Rabo Esports Stadium van H20 wordt door de medewerkers van Faber een nieuwe high end virtual streaming studio gebouwd. De nieuwe studio is voorzien van de modernste technieken, waardoor er voor de eventuele opdrachtgevers een oneindig aanbod aan innovatieve mogelijkheden ontstaat om vanuit de studio producties te laten plaatsvinden. Online, interactief, hybride, streaming, de mogelijkheden zijn talrijk en de visuele ervaringen zijn indrukwekkend.

Nieuwe high-end virtual streaming studio

Zowel Faber Audiovisuals als H20 Esports Campus verbinden hun innovatie en creativiteit al nadrukkelijk aan opleiden en onderwijs. De bestaande opleidingstrajecten kunnen optimaal gecombineerd worden en versterken elkaar. De ingebrachte expertise van beide partijen genereert een nog betere aansluiting tussen opleiding en hedendaagse praktijkbehoefte. Innovatieve technieken als streaming, Unreal, AR en VR worden gebruikt in Esports en Gaming, maar ook binnen de eventtechnologie. De vele mogelijkheden ten aanzien van het werken in de eventtechnologie komen door de koppeling van de expertise van beide bedrijven nog beter naar voren binnen de verschillende opleidingen.

Jonge mensen opleiden staat centraal

Volgens Matthijs Vink van H20 Esports Campus Amsterdam zorgt het uitgebreide partnership met Faber voor een geweldige innovatie binnen de H20 Campus. ‘Een innovatie gebaseerd op VR en AR technologie die zowel toepasbaar is voor TV, streaming als Gaming en Esports. Doel is om een toegevoegde waarde te bieden aan partijen die een unieke kijkervaring willen bieden aan hun fans, klanten en relaties. Samen met Faber gaan wij ook jongeren en geïnteresseerden opleiden. Studenten worden opgeleid in de nieuwste technologieën en op die manier voorbereid op de banen van de toekomst, in zowel broadcasting als Gaming en Esports.’ Cees Jan Faber, ceo van Faber Audiovisuals onderschrijft dit. ‘De jeugd heeft de toekomst. In de nieuwe wereld van technologische ontwikkelingen hebben we jong talent nodig. De technieken van Esports en Gaming sluiten perfect aan bij de huidige ontwikkelingen in de event technologie. De mogelijkheden voor banen in deze sector zijn nog te onbekend bij studenten. Daar willen we graag verandering in brengen. Jongeren enthousiast maken voor dit prachtige vakgebied. Daarnaast is de studio in een innovatieve omgeving als de H20 Campus, een fantastische venue om klanten mee te kunnen bedienen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!