Exclusief partnership Oostwegel Collection & Wijngaard St. MartinusExclusief partnership Oostwegel Collection & Wijngaard St. Martinus
Back Back Nieuws

Exclusief partnership Oostwegel Collection & Wijngaard St. Martinus

19 mei 2021

Oostwegel Collection is een langdurige samenwerking aangegaan met het bekende Limburgse wijnhuis St. Martinus uit Vijlen. Oenoloog Stan Beurskens en zijn team maakt voor Oostwegel Collection zeven verschillende huiswijnen. Al deze nieuwe wijnen zijn vanaf vandaag exclusief te drinken in de hotels en restaurants van het familiebedrijf. 

Château St. Gerlach

De Limburgse wijnen zijn in samenwerking met de sommeliers, chefs en vrienden van Oostwegel Collection samengesteld. De druiven van de wijngaard bij Château St. Gerlach, genaamd het WIJland, worden gebruikt in de huiswijnen. De wijngaard op het WIJland is 3,5 hectare groot en vanaf een nieuwe houten uitkijktoren heeft men een adembenemend uitzicht over de wijngaard, de groente- en kruidentuin en het Geuldal.

Vakmanschap en duurzaamheid

Camille Oostwegel zegt over de samenwerking: ‘We zijn heel blij met de samenwerking met Stan Beurskens en zijn team. Beide bedrijven hebben vakmanschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met deze samenwerking bieden we echt een onderscheidend aanbod op wijn aan onze gasten. Buiten het onderscheidende aanbod is het verminderen van de carbon footprint natuurlijk ook een geweldige uitkomst. We hebben het over plusminus 20.000 flessen huiswijn die niet meer uit Frankrijk en Italië hoeven te komen.’

Gastronomische ambities

Stan Beurskens voegt hieraan toe: 'De samenwerking voelt heel natuurlijk. Voor ons biedt het een kans om ons vakmanschap en innovatiekracht op te schalen omdat we meer wijn kunnen maken van de percelen die we erbij hebben gekregen op het WIJland.' De samenwerking brengt een geweldige nieuwe selectie aan wijnen naar de hotels en restaurants en versterkt daarmee de gastronomische ambities van Oostwegel Collection. Maar dat is nog niet alles. Later dit jaar zullen de gasten in de vier huizen ook op andere manieren kennismaken met de nieuwe wijnen, denk hierbij aan speciale programma’s zoals ‘wine flights’, rondleidingen en proeverijen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!