EventCase: Sogeti Pop Up Party in SugarCity Events EventCase: Sogeti Pop Up Party in SugarCity Events
Back Back Eventcase

EventCase: Sogeti Pop Up Party in SugarCity Events

07 november 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

 • Naam evenement > Sogeti Pop Up party
 • Soort evenement > Personeelsfeest
 • Opdrachtgever > Sogeti
 • Event Producer > Larissa Koers van Kapowski
 • Datum evenement > 23 september 2017
 • Locatie > SugarCity Events
 • Doelgroep > Personeel Sogeti
 • Aantal gasten > 1.800

Zoveel mensen, zoveel wensen

Vind maar eens een keuken die aan de smaken van 1.800 gasten voldoet. Een hele uitdaging voor IT-dienstverlener Sogeti, die op het jaarlijkse personeelsfeest maar liefst 1.800 genodigden verwachtte. En dan nog een locatie waar iedereen zich vrij kan bewegen en die centraal gelegen is, want de gasten wonen verspreid door het hele land. Sogeti riep de hulp in van Event Producer Larissa Koers van Kapowski en De Borrelfabriek. Of zij nog goede ideeën hadden? En of! De Borrelfabriek, verantwoordelijk voor catering en decor, bedacht vijf Pop Up restaurants met ieder hun eigen thema. Zo konden de gasten zelf kiezen wat zij zouden eten. Al deze restaurants zouden voor een avond gevestigd worden in SugarCity Events, een locatie die ruimte genoeg heeft, goed bereikbaar is en met haar industriële, robuuste uitstraling iedereen voor zich wint. Het licht en geluid nam Phillippo voor zijn rekening.

Dubbelrol voor Mooi weer op straat

De gasten werden op het buitenterrein van SugarCity Events ontvangen door ‘Mooi weer op straat’. Zij brachten alle genodigden in een feeststemming en verwezen hen meteen door naar één van de twee entrees van de Binnenstraat. Vooraf had iedereen een bandje ontvangen, dat bij een van de vijf Pop Up restaurants hoorde. Op deze manier werden de gasten verspreid over beide entrees en de locatie. Geen lange rijen dus voor de voormalige suikerfabriek, maar snel naar binnen waar heerlijke geuren de lekkere trek stevig aanwakkerden.

Dat smaakt naar meer

De gasten liepen opgewonden en nieuwsgierig naar hun culinaire bestemming, ondertussen bedenkend wat ze als eerste zouden gaan eten. Na de ontvangst in een van de Pop Up restaurants, was iedereen vrij om bij een restaurant naar keuze aan tafel te gaan. Er was keuze uit een:

 • BBQ Party: de gezelligheid van een tuinfeest met het comfort van binnen
 • Franse brasserie: de verfijnde gerechten uit deze populaire keuken werden geserveerd aan lange tafels met bistrostoelen
 • Asian lounge: genieten van allerlei sushi in ontspannen oosterse sferen
 • Burger bar: industriële looks en robuuste burgers
 • Festival terrein: een en al vrolijkheid tussen de vele picknicksets en verschillende foodstations

Alle Pop Up restaurants hadden een eigen decor, passend bij hun thema. Zo konden de gasten steeds iets anders eten en ook een andere sfeer beleven. Wie tussendoor zijn eten wilde (of moest) laten zakken, liet zich een hip feestkapsel aanmeten bij de barbier of deed een spelletje in de game zone.

Ruimte voor verrassingen

Er werd volop gelachen, gepraat en gefeest! Na het diner doofden langzaam de lampionnen en barbecues en kregen de gasten toegang tot de westvleugel van de Middenfabriek. Na het welkomstwoord verscheen onder de karakteristieke stalen X-trappen de openingsact op het podium; 2Brothers on the 4th Floor. Ze gaven een spetterende show weg. Na een half uur ging de Pulppersloods opnieuw open. Waar eerder op de avond nog een pop-up restaurant gevestigd was, entertainde nu een DJ vanuit zijn bus het publiek. De gasten konden zelfs meedoen met een Pop Up sing-along. Aansluitend stond de Hayp band klaar in de Middenfabriek om deze veelzijdige avond met een daverend optreden af te sluiten.

Door > Saskia van Muijlwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!