EventCase: Hollands Live in ECC LeidenEventCase: Hollands Live in ECC Leiden
Back Back Eventcase

EventCase: Hollands Live in ECC Leiden

26 januari 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

Naam evenement » Hollands Live
Soort evenement » Publieksevenement, concert met Nederlandstalige muziek
Opdrachtgever » A2E.events
Evenementenbureau, c.q. organisator » A2E.events
Contactpersoon organisatie » Richard Neuteboom / Rob Raasveldt
Datum evenement » 19 november 2016
Locatie » ECC Leiden
Doelgroep » Liefhebber van de Nederlandstalige artiesten, 18+
Aantal gasten » 1.750; 1.350 reguliere bezoekers en 400 VIP's

Samenvatting van het evenement

Voor de vierde keer op rij werd ECC Leiden omgebouwd tot een gezellig bruin café voor het evenement Hollands Live. Op 19 november 2016 was het weer zover: een evenement vol oer Hollandse gezelligheid met live optredens van bekende Nederlandse artiesten. Een avond lang meezingen, dansen en genieten van een keur aan Nederlandse artiesten, die je niet vaak op één podium samen ziet. Een greep uit de line up: Mart Hoogkamer, DJ Coenio, Thomas Berge, Glennis Grace, Wesley Klein, Arjan Oostrom, Wolter Kroes, De Alpenzusjes Tirol en René Schuurmans. Grote trekpleister was André Hazes jr. Gastheer was zanger en presentator John Medley.

 • Hollands Live in ECC Leiden
  Hollands Live in ECC Leiden
 • Hollands Live in ECC Leiden
  Hollands Live in ECC Leiden
 • Hollands Live in ECC Leiden
  Hollands Live in ECC Leiden
 • Hollands Live in ECC Leiden
  Hollands Live in ECC Leiden

ECC Leiden is qua omvang en faciliteiten de enige locatie in de regio die een concert met dergelijke bezoekersaantallen aankan. De 1775 m² grote evenementenlocatie is gekoppeld aan Holiday Inn Leiden. De multifunctionele hal trekt grote, middelgrote en zelfs meerdaagse nationale en internationale congressen en evenementen naar Leiden. De lege ruimte kan naar wens ingericht en aangekleed worden en krijgt via belichting elke gewenste uitstraling. De bezoekers waanden zich in de 'black box' tijdens Hollands Live in een groot bruin café. Overal was het concert goed te volgen dankzij de uitstekende akoestiek. De zeven meter hoge wanden zijn voorzien van vijftien centimeter beplating met steenwol. Dit zorgt voor een goede isolatie van de ruimte en is bevorderlijk voor muzikale evenementen. 

De organisatie van Hollands Live ligt in handen van A2E.Events; ECC Leiden is verantwoordelijk voor de food & beverage. Holland Live werd voor de vierde keer gehouden. Het concept slaat behoorlijk aan: de kaartjes vliegen de deur uit. Dat is reden voor organisator A2E.Events en ECC Leiden om de samenwerking voort te zetten. De komende edities van april en november 2017 staan al in de boeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!