EventCase: Havenbedrijf Rotterdam meert aan bij Boompjes RotterdamEventCase: Havenbedrijf Rotterdam meert aan bij Boompjes Rotterdam
Back Back Eventcase

EventCase: Havenbedrijf Rotterdam meert aan bij Boompjes Rotterdam

04 december 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij geven die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek in onze rubriek EventCase.

  • Naam evenement > Boeien & Palen
  • Soort evenement > Introductie nieuwe boeien en palen
  • Opdrachtgever >Havenbedrijf Rotterdam N.V.
  • Projectmanager > Jamay Tanahatoe, Adviseur Hospitality & Events
  • Datum evenement > Woensdag 15 maart 2017
  • Locatie >Boompjes Rotterdam
  • Doelgroep > Bestaande klanten, lokale partijen en betrokkenen bij de ontwikkeling van de nieuwe boeien en palen
  • Aantal gasten > 87 personen

Havenbedrijf Rotterdam

De Rotterdamse haven is de grootste zeehaven van Europa. Om de beste haven van Europa te blijven, investeert Havenbedrijf Rotterdam samen met klanten en stakeholders actief in duurzame groei van het haven- en industriegebied, zodat dit ook in de toekomst maatschappelijke en economische waarde blijft creëren. Jaarlijks organiseert de afdeling Hospitality & Events circa 150 evenementen. Deze events gaan in op verschillende thema’s die belangrijk zijn voor het Havenbedrijf Rotterdam en dragen zo bij aan de strategie.

Boeien en palen

Honderden miljoenen tonnen goederen passeren jaarlijks de haven van Rotterdam. Vorig jaar laadden en losten bijna dertigduizend zeeschepen hun vracht. Doordat de schepen steeds groter worden, de boeien en palen in de Rotterdamse haven anders worden gebruikt én de troshandling op de boeien een stuk veiliger en efficiënter kon, was een investering in de infrastructuur nodig. Daarom werd er 2,5 jaar gewerkt aan het upgraden van boeien- en palen ligplaatsen. Met 24 ligplaatsen aan boeien en palen biedt de haven van Rotterdam faciliteiten voor flexibele, efficiënte en risicovrije boord-boord overslag. Op woensdag 15 maart 2017 werd het project feestelijk afgesloten bij evenementenlocatie Boompjes in Rotterdam.

De onthulling van een gele reus

Terwijl de schepen onafgebroken voorbij varen, genoten de gasten in Boompjes Rotterdam van het panoramische uitzicht op de skyline van Rotterdam. De Maas, de stad, de haven en de mensen; alles wat zo belangrijk was voor dit project kwam tijdens het event bij Boompjes Rotterdam op inspirerende wijze samen.

Na een hartelijke ontvangst met hapje en drankje werden de gasten plenair geïnformeerd over de nieuwe meerboei en flexibele palen. Voor iedereen goed te volgen mede dankzij het grote scherm en het split level. Toen brak het moment suprême aan. Met een druk op de rode knop werd de nieuwe meerboei onthuld. Licht, geluid en rook verwelkomden op spectaculaire wijze deze knalgele reus van maar liefst 6000 kg. Net als de locatie Boompjes werd hij uitgelicht in de huisstijlkleuren van het Havenbedrijf Rotterdam, een genot voor het oog van bezoekers en passsanten. Niets verried de inspanningen die nodig waren om hem hier te plaatsen. Een zwaartransportvergunning, tijdelijke verkeersmaatregelen en een hijskraan kwamen eraan te pas. En tijdens het event was hij voor even het stralende middelpunt aan de Maas. Daar werd op getoost!

Tijdens het walking dinner waren de nieuwe meerboeien en palen het onderwerp van gesprek. Natuurlijk, om de nieuwe meerboei kon niemand heen, maar ook het in zeecontainers gepresenteerde tafelgarnituur en de Rotterdamse bitterballen gehuld in een reddingsboei deden een duit in het zakje. Een perfect moment voor het Havenbedrijf Rotterdam om naast de presentatie van het succesvolle project, de banden met bestaande en potentiële relaties aan te halen.

Alle hens aan dek

Van communicatie tot catering, in 4 maanden werd het hele evenement tot in de puntjes voorbereid. Er waren dan ook veel professionals bij betrokken; Simone Opschoor - den Braber, Marketing Communicatie Adviseur bij het Havenbedrijf Rotterdam, Elvera Mulder, Event- en Locatie Manager bij Boompjes Rotterdam, Van der Linde Catering, Momice voor de eventwebsite en Joost Trines voor de act rondom de boei. Jamay Tanahatoe, Adviseur Hospitality & Events bij het Havenbedrijf Rotterdam, was als projectmanager de kapitein op het schip.

Van scheepstoeter naar loftrompet

De gasten hadden oog voor alle inspanningen van Havenbedrijf Rotterdam en het evenement. Vooral het in het echt kunnen bezichtigen van de meerboei en de duidelijk zichtbare link tussen het water, de haven, het evenement en de locatie werden enorm gewaardeerd. Een opsteker voor de hele bemanning.

Door > Saskia van Muijlwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!