Eventcase: Denktank IZO in CORPUS Congress CentreEventcase: Denktank IZO in CORPUS Congress Centre
Back Back Eventcase

Eventcase: Denktank IZO in CORPUS Congress Centre

13 november 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

  • Naam evenement > Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning)
  • Soort evenement > Conferentie
  • Opdrachtgever > Zorginstituut Nederland
  • Evenementenbureau > De Smaakmakers
  • Datum evenement > 13 juni 2017
  • Locatie > CORPUS Congress Centre
  • Doelgroep > Organisaties en experts in de zorg vanuit de branches Advies & Consultancy, Bestuur & Uitvoering, gemeenten, softwareleveranciers, verzekeraars, zorgkantoren en zorgaanbieders.
  • Aantal gasten > 150

Een haarfijne match

Voor samenhang in de informatievoorziening in zorg en ondersteuning, werkt een groot aantal organisaties samen in het Platform Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning (IZO). Kenmerkend voor Platform IZO is de praktische aanpak: elkaar vinden, weten wat er bij de ander speelt, mensen en zaken verbinden, en het dan gewoon doen. Dat leidt tot concrete resultaten en een gemeenschappelijk toekomstbeeld. In het platform IZO zijn naast uitvoerings- en zorgbrancheorganisaties ook de VNG, Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit vertegenwoordigd. Het Zorginstituut Nederland ondersteunt en faciliteert de activiteiten van het platform. Twee maal per jaar wordt een Denktank IZO georganiseerd. Zo ook op 13 juni, met als thema ‘Hoog tijd voor een nieuw perspectief’.

In de Denktank IZO brengen alle partijen hun eigen expertise in. Gezamenlijk gaan zij aan de slag met innovatie in de informatievoorziening in Zorg en Ondersteuning, gericht op een bepaald thema of bepaalde doelgroep. En waar kan deze Denktank IZO zich beter laten inspireren dan op een locatie die staat voor het lichaam, gezondheid en goed voor jezelf zorgen? Dat is dan ook precies de reden dat dit evenement al voor de derde keer in CORPUS Congress Centre plaatsvindt. Een locatie die haarfijn matcht met de organisatie en het onderwerp van de bijeenkomst, want in CORPUS draait het om de mens in de breedste zin van het woord. Natuurlijk is dit niet de enige factor die meespeelt bij de keuze voor deze locatie.

CORPUS Congress Centre beschikt over meerdere vergader- en congresruimtes in verschillende groottes. Deze hoge, lichte ruimtes zijn flexibel in te zetten en beslaan gezamenlijk een aaneengesloten oppervlak van 1.000 m2; er kan dus makkelijk en snel gewisseld worden van zaal. Ideaal voor dit evenement waar de gasten aan verschillende activiteiten deelnamen.

Kennis en experience

Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS, leidde de Denktank IZO in. Naast het plenaire programma in congreszaal B konden de gasten workshops volgen en een terugkoppeling geven op de vorige Denktank. Zo werd actief gebrainstormd over onder andere het uitwisselen van privacygevoelige informatie in de Jeugdwet. De gasten konden ook zelf aan de slag in de Experience Rooms, die gecreëerd werden met behulp van inflatable domes in de grote lounge. Hier kon men zelf de toepassing van een aantal innovaties ervaren, variërend van Zinvol Zoeken en MedMij tot Mijn Zorg Log op basis van blockchaintechnologie. Op de informatiemarkt konden de gasten bij verschillende stands terecht voor innovatieve zorgproducten en -diensten.

De valkuilen van een terugkerend evenement

Wie voor de derde keer deze Denktank IZO mag ontvangen en de vierde alweer in het vooruitzicht heeft, doet het goed toch? ‘Zeker. We ontvingen als feedback dat de bijeenkomst vanuit Corpus goed was georganiseerd en de contacten van tevoren zeer prettig verliepen. Ondanks dat dit al de derde keer was dat het evenement hier plaatsvond, kwamen het evenementenbureau en de opdrachtgever vooraf toch weer op locatie kijken’, vertelt Petra Romeijn, Manager congressen en evenementen bij CORPUS Congress Centre.

‘Gelukkig, want de grootste valkuil bij terugkerende evenementen en opdrachtgevers is dat je nonchalant wordt. Door gezamenlijk te brainstormen op locatie en terug te kijken naar voorgaande edities, houden we elkaar scherp. Iedere bijeenkomst verdient meer dan 100% de aandacht in het voortraject, de uitvoering en de afloop. Dat zorgt ervoor dat het leuk blijft om terug te komen. De ruimtes veranderen niet, maar die kun je aanpassen. Net als de inhoud. Voor deze editie van Denktank IZO creëerden De Smaakmakers met de inflatable domes de Experience Rooms. Ze pasten goed en stonden geweldig.’ Maar alles valt of staat met oprechte gastvrijheid vindt Petra. ‘Die moet komen vanuit de medewerkers, dat merken de gasten en de opdrachtgever. Hierdoor voelt men zich welkom en thuis, waardoor ze graag terug willen keren naar CORPUS.’

Ook zij werkten mee aan dit evenement

Quickspace leverde de domes en Heppie Store de ballonnendecoratie. Pauls Verhuur zorgde ervoor dat er voldoende flipovers, statafels en krukken waren en IFS Audiovisueel voorzag de workshopzalen en Experience Rooms van extra LCD schermen en beamersets.

Door > Saskia van Muijlwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!