Back Back Nieuws

Eventcase Dechesne & Boertje: Full Colour Dinner

25 maart 2015

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus die terug kunnen kijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

De eerste EventCase is het Full Colour Dinner, georganiseerd door Dechesne & Boertje in het Cobra Museum.

Naam evenement » Full Colour Dinner
Soort evenement » Exclusief diner voor relaties
Opdrachtgever » mag niet worden vermeld
Evenementenbureau » Dechesne & Boertje
Contactpersoon evenementenbureau » Ilse Dalhuisen
Locatie » Cobra Museum, Amstelveen
Doelgroep » stakeholders in de zorg
Aantal gasten » ca. 225 personen

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Femke Ramaker, Creative Director D&B:
‘De tafelschikking in combinatie met afmeldingen blijft een uitdaging.’

Wat was de briefing?
Al enige jaren wordt het Full Colour Dinner georganiseerd. Een uitdaging om voor elke editie de terugkerende gasten te verrassen. Speerpunten van het succes: netwerken (ontmoetingen in een topnetwerk) tijdens een feestelijk en informeel avondprogramma van topkwaliteit.

Omschrijving van het concept (thema)
Om tot oplossingen te komen is het nodig om de veranderingen positief te benaderen. Hoe mooi is het, dat hierdoor juist nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan? Dat je wordt gedwongen buiten je eigen werkveld te kijken. Je blik te verruimen en grenzen te verleggen.

Daarom koos Dechesne & Boertje voor het Full Colour Dinner 2014 de ondertitel: Anders Kijken. Tijdens deze editie haalden we de gasten uit hun eigen wereld en prikkelden we de zintuigen op verschillende manieren.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hoe zag het evenement er uit en wat waren de hoogtepunten?
Het Full Colour Dinner is, zoals de naam al aangeeft, een kleurrijk event met voor deze editie het Cobra Museum als eventlocatie. Een uniek museum dat qua visie naadloos aansluit op het thema ‘anders kijken’. Daarnaast werd het diner letterlijk ‘full colour’ door de aanwezige rijk gekleurde expositie en schitterende inrichting van Koolhaas Concepts.

Hete Peper verzorgde een vier-gangen diner van topniveau, afgewisseld met bijzondere intermezzo’s zoals bijvoorbeeld tango gecombineerd met opera en een spetterend optreden van Ellen ten Damme.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Hoe is het evenement georganiseerd (voorbereidingstijd, welke toeleveranciers, etc.)?
We werken al een aantal jaren nauw samen met de opdrachtgever voor het Full Colour Dinner dus zijn vertrouwd met elkaars werkwijze en timing. Het event is van intake tot uitvoer georganiseerd in 6 maanden.

We hebben voor dit event samengewerkt met verschillende toeleveranciers;
Locatie » Cobra Museum
Inrichting » Koolhaas Concepts
Catering » Hete Peper
Techniek » Bijman Audiovisueel
Entertainment » DJ Spinkit, Ellen ten Damme, Opera Acrobatica van BlueLuna

Vanwaar de keuze voor deze evenementenlocatie en hoe was de samenwerking?
De andersdenkende kunstenaars van Cobra pasten uitstekend bij het concept ‘Anders Kijken’. Daarnaast ondersteunen de kleurrijke kunstwerken de Full Colour-gedachte. Het Cobra Museum sluit met haar rijke kunstcollectie en high end uitstraling enorm goed aan bij gasten. Met haar centrale ligging en goede parkeerfaciliteiten is een het een unieke eventlocatie.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het Cobra Museum dacht heel goed mee over de invulling en beste opstelling en het team was zeer bereid om alles in het werk te zetten het geheel passend te krijgen binnen de bestaande restricties vanuit het museum.

Wat waren de valkuilen / learnings?
Dit is echt een event waar de gasten elkaar treffen en de momenten optimaal benutten om met elkaar bij te praten. Kortom het is belangrijk in het achterhoofd te houden dat er voldoende tijd wordt ingepland voor verplaatsingen. Daarnaast is en blijft de tafelschikking in combinatie met afmeldingen een uitdaging. We zijn inmiddels door de jaren heen hier goed in getraind en zorgen ervoor dat dit onderdeel door één persoon wordt gecoördineerd.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Welke feedback hebben jullie ontvangen?
Gasten waren lovend over de setting, het eten en het schitterende optreden van Ellen ten Damme. De samenwerking tussen opdrachtgever en D&B werd beloond met een dikke 9!

Is dit een terugkerend evenement, zo ja: nu al bezig met de voorbereiding voor de volgende editie?
Het is een succesvol en terugkerend event, we starten meestal het traject aan het einde van de lente dus wachten nog op de briefing voor de aankomende editie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!