EventCase Archeon: jaarcongres van service club Kiwanis NederlandEventCase Archeon: jaarcongres van service club Kiwanis Nederland
Back Back Eventcase

EventCase Archeon: jaarcongres van service club Kiwanis Nederland

04 oktober 2016

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

Naam evenement »
 Kiwanis Jaarcongres

Soort evenement » Congres van de serviceclub Kiwanis Nederland

Opdrachtgever » Kiwanis Nederland

Organisator » Kiwanis Alphen aan den Rijn in samenwerking met Well Done Events

Contactpersoon organisatie » Nineke de Graaf en Henk Oostdam

Data evenement » vrijdag 16 en zaterdag 17 september

Locatie » Romeinse herberg Archeon, Alphen aan den Rijn

Doelgroep » leden van Kiwanis Nederland en Kiwanis International

Aantal gasten » 150

 

Samenvatting van het evenement
Het jaarcongres van service club Kiwanis Nederland was dit jaar op zaterdag 17 september in Archeon in Alphen aan den Rijn. Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers, die zich met name inzet voor het lot van kinderen. Thema van het congres was ‘Back tot the future’. Het congres ging over het leggen van verbindingen met mensen die Kiwanis kunnen versterken en hoe de leden van Kiwanis daar aan kunnen bijdragen. De 150 gasten kwamen vrijdagavond aan, checkten in in een hotel en genoten van het vriendschapsdiner in toprestaurant Alfreds Diner, gelegen in een feeërieke locatie in Park Rijnstroom.

De volgende ochtend maakten de leden van Kiwanis kennis met Nederlandse en internationale organisaties die kinderen in nood helpen en die open staan voor samenwerking met Kiwanis, zoals Childright, Fonds Kinderhulp, linda.foundation en andere organisaties. Aansluitend was in de de Romeinse herberg van Archeon de algemene ledenvergadering en de viering van 30 jaar Kiwanis Nederland en 50 jaar Kiwanis Amsterdam.

’s Middags schetste trendwatcher Ruud Veltenaar in een flitsend betoog de stand van zaken in een nieuwe wereld in de nabije en verre toekomst en de rol van serviceclubs als Kiwanis daarin. Daaruit kwam naar voren dat het verbinden van generaties een vitale factor is voor serviceclubs.

Aan het eind van de middag sloot Kiwanis Nederland het project ‘Stop Tetanus’ af met de overhandiging van een cheque van een miljoen euro aan Monique van de Ven, ambassadeur van Unicef. Dat gebeurde in aanwezigheid van de nationale pers en van burgemeester van Alphen aan den Rijn Liesbeth Spies. Het bedrag is het resultaat van vijf jaar inzamelingsacties via gala’s, veilingen, benefietwedstrijden en loterijen. De cheque werd binnengedragen door Romeinse legionairs en symboliseerde de afsluiting van het vijfjarige partnership tussen Kiwanis en Unicef. Een aperitief, een barbecue in de open lucht en een spetterende after party met enkele bands, vormden de afsluiting van het jaarcongres.

Is er gepitcht?
Nee

Vanwaar de keuze voor de evenementenlocatie en hoe was de samenwerking?
Jack Veldman van Archeon: ‘In Archeon zijn alle locaties en faciliteiten beschikbaar voor de meerdaagse meeting: de lunch in de Romeinse Herberg, het congres en de informatiemarkt in het Atrium, het aperitief en de barbecue in de open lucht (het was erg mooi weer) en de after party in de feestzaal. Well Done Events en Archeon hebben vaker tot beider tevredenheid samengewerkt.’

Wat waren de valkuilen/learnings?
Het mooie nazomerweer zorgde ervoor dat veel onderdelen van het programma in het buitenlucht konden plaatsvinden, zoals het aperitief en de barbecue.

Is dit een terugkerend evenement, zo ja: nu al bezig met de voorbereiding voor de volgende editie?
Het lustrumcongres markeerde het resultaat van de vijfjarige samenwerking tussen Kiwanis Nederland en Unicef. De serviceclub stelt zich na dit lustrum open voor samenwerking met andere organisaties en stichtingen die kinderen in nood helpen. Daarbij wordt elke keer opnieuw gekeken naar een passende locatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!